Jump to content

Stručno osposobljavanje


laborantica22

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Dužna si postupati prema uputama ovlaštene osobe u ustanovi u kojoj se odrađuje stručno osposobljavanje. Ukoliko iz bilo kojeg razloga smatraš da su povrijeđena nekakva tvoja prava u smislu koje gore navodiš, pismenim se putem obrati čelniku te ustanove, koji će biti pretpostavljam oduševljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas pomoć,primljena sam na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa,u bolnici,rad u laboratoriju

šef mi kaže da sam dužna raditi vikende i smjene te samostalno obavljati sav posao nakon kraće obuke

da li je to točno?

 

Morate se prije svega zapitati - koji je smisao stručnog osposobljavanja? Da vas se "ufura" u posao koji ćete danas-sutra raditi. Tada pretpostavljam, nećete postavljati ovakva pitanja, jer će to biti vaš normalan posao. Činjenica jeste kako se stručno osposobljavanje za rad primjenjuje različito - negdje se ljudi doslovce dosađuju, jer im ne daju ništa za raditi i onda je to doista gubitak vremena (a i novaca, ukoliko je mjesto rada dosta udaljeno, pa ovih 1.600,00 kuna nije dovoljno ni za benzin + gablec), ali opet ima primjera gdje mentori tome pristupe profesionalno i od kandidata traže sve što traže i od "normalno" zaposlenog osoblja, što smatram da je plus, jer će vam pomoći da, danas-sutra bez problema uđete "u žrvanj" pravog posla, bez neke velike potrebe za prilagodbom. Naravno, to ne znači kako vaš mentor može da vas "cijedi kao limun", ili da vam ovim povećanim opsegom rada stvara nepotrebne troškove (ako ih imate). Sami znate sa kakvim čovjekom imate posla, pa pokušajte s njim popričati o tome, objasniti mu ove stvari, ako smatrate da će imati sluha. Ako ne, onda kako veli Rubens ići "gore", ali nemojte imati iluzije da će nakraju sve završiti baš onako kako ste vi to zamislili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija