Jump to content

Izazivanje prometne nesreće ... upomoć!


Tintilinic

Preporučene objave

Slučaj ide ovako... sin daje prije par godina ocu auto,na posudbu,ali ga on nakon toga ne vraća ...odnosi jako loši...

 

Krađa nije prijavljena iz razloga,otac mi je... i da nebude još više svađa... Nakon nekog vremena,sin se makiva od njega i žive razdvojeno,bez kontakata...

Ali,nako nekoliko godina dobiva poziv od policije da je došlo do prometne nesreće i da je krivac pobjegao s mjesta nesreće... Problem je taj da auto ziher vozio očka... ali auto je registriran na sina...

 

Na koji način sad dokazati da nije on kriv????

 

Jer alibi je njegova rodbina s kojom je bio na moru PLUS,da li se može zatražiti uzimanje otisaka sa volana i usporedba s njegovima???

 

I da... prometna je bila noću... kaos!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve to štima... ali policija jednostavno može pitat,zašto niste prijavili krađu? Kak znate da je to baš Vaš otac?

Račun? OD samog dana da,ali noću ne... Znam koliko su skeptični kad ti je alibi majka i sestra... Zato pitam za otiske jer je to ipak i sigurnije... A auto je ukraden pa prije jedno 6-8 godina... samo,da se zaobiđe dodatni kaos u obitelji zbog starog,nisam prijavio....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... ali policija jednostavno može pitat,zašto niste prijavili krađu?

 

Odgovor - zato jer je ionako riječ (i prema starom i novom KZ-u) o kaznenom djelu za koje se progoni po privatnoj tužbi, s obzirom da je riječ o odnosu otac-sin (počinitelj-oštećenik), pa da ste se i obratili policiji, lakonski bi vam odgovorili - nije naš problem. + ovo što sami navodite.

 

Svjedoke imate (nebitno kakvi su), potvrdit će i činjenicu vašeg boravka na moru u vrijeme počinjenja nesreće, i činjenicu očeva otuđenja predmeta te da vi s tim autom više nemate nikakve veze (osim toga, sigurno postoji dokumentacija sa obavljenih tehničkih pregleda i registracije - tamo se može vidjeti potpis osobe koja je naručivala i plaćala iste, što bi potvrdilo vaše navode i navode svjedoka kako je otac u posjedu automobila). Sigurno imate i račun smještaja s ljetovanja, a to da je očito riječ o relativno dostižnoj udaljenosti između vašeg mjesta ljetovanja i mjesta nesreće nije nikakav dokaz. Nemojte se bojati reći istinu i surađivati sa policijom. Osim ako baš želite zaštititi oca, ali onda budite spremni snositi i ozbiljne posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema...

 

U redu, onda i vi dolazite u obzir kao mogući sudionik nesreće, ali svakako navedite činjenicu kako ste te dane provodili na moru i ovo sve što sam vam prethodno napisao, a otac (ukoliko je doista on izazvao nesreću) neka preuzme odgovornost za svoja (ne)djela - pa neće valjda vama smještati!

 

Doduše, ovdje vidim još jedan potencijalni problem po vas - naknada štete (ukoliko je ista prouzročena trećoj osobi u nesreći), a za koju prema ZOO-u odgovara vlasnik vozila, a to ste vi, odnosno neovlašteni korisnik vozila, što vaš otac nije budući ste mu vi automobil predali u posjed. Ali o tom-potom, ako se pojavi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I mali edit - da budemo precizni, ovdje bi se radilo o kaznenom djelu utaje, ne krađe, jer ste vi ocu povjerili automobil, kojeg on nije vratio kada je trebao. E sad, što se tiče pitanja ovlaštenog tužitelja, premalo podataka je dano za konkretan odgovor (ovisno o tome kada je točno otac trebao vratiti automobil natrag vama, moguće bi se radilo i o nastupu zastare kaznenog progona, jer vi spominjete godine), međutim, to sve ionako nije relevantno za činjenicu da je vaš otac (najvjerojatnije) prouzrokovao prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija