Jump to content

Pokrenuta ovrha - nagodba s bankom moguća?


ethel

Preporučene objave

Zbog dizanja kredita kojisam neuredno otplaćivala (duga nezaposlenost) pokrenuta je ovrha, odnosno ovršni prijedlog prema kojem imam 8 dana(sada 7) za vratiti dug od gotovo 10.000 Eura. naravno da taj novac nemam. Posjedujem tek auto star 10ak godina, živim kod majke. zadnjih 5 mjeseci sam stalno zaposlena i banka se redovito (napokon) naplaćivala. neko vrijeme sam dozvolila da miuzima kompletan iznos plaće i honorara, a u srpnju sam otvorila zaštićeni račun i vidim da je tad pokrenut postupak o ovrsi.

Ispitujem opcije kako i što uraditi, pa me zanima, zna li netko za mogućnost reprograma kredita u ovoj situaciji, dakle kad je ovršni prijedlog već na snazi? Prijavljena sam na minimalac, što nije sretna okolnost. Ima li itko ikakav savjet prije nego odem sutradan u banku i pokušam se nagoditi u smislu da mi odobre otplaćivanje kredita s tekućeg računa (da se namiruju iz jedne trećine moje plaće). Unaprijed hvala na odgovoru... Sretno svima sa sličnim, istim problemima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u drugoj banci dignuti kredit i otplatiti postojeći.

od banke tražiti izračun duga.

kamate na novi kredit su manje nego kamate na otkazani kredit (zakonske zatezne 12%/g)

ako kredit otplaćuješprije ugovorenog roka banka nema pravo obračunavati kamatu do ugovorenog roka. kamata se obračunava do dana isplate kredita.

 

ZOO

Raskid ugovora i vraćanje kredita prije roka

Članak 1024.

 

(4) U slučaju vraćanja kredita prije određenog roka banka ne može uračunati kamate za vrijeme od dana vraćanja kredita do dana kad ga je po ugovoru trebalo vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija