Jump to content

Nasljednik odgovara za dugove ostavitelja do visine vrijednosti naslijeđene imovine


karlo

Preporučene objave

Ova definicija (koja kažu štiti nasljednika) mi je malo nedifinirana i nedorećena i neizvodiva.To bi vrijedilo u slučajevima kada nasljednik u trenutku prijenosa ostavine na njega zna za sve ostaviteljeve dugove te ih u istom danu podmiruje u visini vrijednosti ostavine,,Već sljedećeg dana situacija se mijenja i vrijede nova pravila.Kamate i dugovi za koje nasljednik saznaje (ponekad i ne svojom krivnjom) i par godina poslije ostavinske rasprave više nemaju veze sa "visinom vrijednosti nasljeđene imovine" na koju se u većini slučajeva kod vraćanja dugova ostavitelja,, poziva.

Griješim li dragi znalci ??????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za to postoji sud. sud utvrđuje obveze nasljednika temeljem dokaza:vrijednost nasljeđene imovine,visina vračenog ostaviteljevod duga i drugih obvaza.

 

umjesto priznavanje duga treba tražitelje uputiti da u sudskom postupku traži utvrđivanje obvezu nasljednika da vrati dug ostavitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovornost nasljednika ograničena vrijednošću naslijeđene imovine odnosi se samo na onaj dio tražbine vjerovnika koji je postojao u času ostaviteljeve smrti, pa stoga, neovisno o vrijednosti naslijeđene imovine, vjerovnik ima pravo na naplatu od nasljednika i onog dijela tražbine(zateznih kamata ) koja je nastala kao posljedica zakašnjenja u ispunjenju nakon smrti ostavitelja jer u tom dijelu to nije dug ostavitelja, već dug nasljednika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da ali gdje je tu načelo ravnopravnosti.Odnosno da nasljednik NE ZNA za dug a da suprotna zna i svjesno drži predmet u ladici sve do pred kraj zastare ovrhe što može potrajati do deset godina.Naravno kamate tada nekoliko puta budu veće od glavnog duga,,,,,,,,,,iste kamate sada su vieće od onoga što je nasljeđeno,,,,,,normalno nasljednik ostaje u šoku zbog toga što se sve odvijalo bez njegovog znanja, niti je mogao na vrijeme intervenirati i spriječiti posljedice zakašnjenja u ispunjenju nakon smrti ostavitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija