Jump to content

Međa, ometanje posjeda i krađa drvne mase


BySTIPA

Preporučene objave

[h=2][/h]

Poštovani!

Tijekom prošle godine bila je katastarska izmjera zemljišta u općini od strane ovlaštene agencije gdje su vlasnik i susjedni vlasnici bili pozivani prilikom katastarske svake katastarske izmjere zemljišta kako bi pokazali granice svoje međe, kako polj. zemljišta tako i prilikom izmjere svake kuće. Istom prilikom katastarske izmjer šume koja se sastoji od 8 vlasnika nismo bili pozvani kako mi tako niti bilo koji vlasnik istih međa kako bi pokazali stare granice međe, te smo samo prilikom izlaganja dobili obavijest da je došlo do izmjene naziva kčbr. u jednoj općini, te je ista kčbr. novog naziva prešla u drugu kat. općinu. Svi vlasnici su iz okolice i dostupni na tel. imenicima. Početkom mjeseca svibnja 2013. godine susjedni vlasnik šumske kčbr. prodao je svoj dio novom vlasniku o čemu su samo sačinili kupoporodajni ugovor, a novi vlasnik je nakon toga u cijelosti izrušio drveće u šumi bez dozvole nadležne šumarije koju je bio dužan ishodovati. Tom prilikom novi vlasnik nije utvrdio granice međe, već je na našoj parceli srušio 30 stabala od koji tri hrasta promjera od 140, 130 i 100 cm, kojom prilikom je počinjena mat. šteta u iznosu od najmanje 30 - 40.000,00 kuna. Na mjesto događaja izašla je policija koja je obavila očevid, te je sada na nama da dokazujemo među i visinu mat. štete, te smo nakon toga u nadležnom katastru saznali da je došlo do nivelacije tj. promjene granica na kčbr. tako da je u gornjem i donjem djelu šume došlo do pomjeranja granica međe za nekoliko metara, a što je indikativno da se baš u tom djelu nalaze dva hrasta najvećih promjera. Od strane voditelja katastra smo upoznati da podnesemo tužbu za smetanje posjeda i zahtjev za naknadu pričinjene mat. štete, kojom prilikom nam je rekao da nova granica koja je trenutno određena nije važeća jer je šuma u vlasništvu preko 100 godina, a sadašnji vlasnik koji ima 86 godina zna gdje je međa koja nikada nije mjenjana.
Pitanje glasi dali da podnesemo tužbu za smetanje posjeda i zahtjev za naknadu štete, gdje bi se u sudskom postupku utvrdila međa od strane sudskog vještaka koja tom prilikom mora biti priznata, kao i visina mat. štete koja bi bila određena od strane šumarskog inspektora.
Hvala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...
  • 8 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija