Jump to content

Oduzimanje vozačke radi 1,90 alkohola u krvi


ANTOLOGIJA

Preporučene objave

Poštovani,

 

prijatelja je prije dva dana zaustavila policija, napravio je alkotest i ustanovljeno mu je 1,90 promila alkohola u krvi (1,80 s oduzimanjem) ; znamo da nikako nemožemo opravdati njegovo ponašanje ali htio bih napomenuti da je vozio doma još jednog prijatelja (s njegovim autom) koji nikako nije bio u stanju voziti. Vozačka mu je oduzeta na 12 sati i vračena, zanima nas sad kakvu kaznu možemo očekivati s obzirom da je toliko napuhao? I dali se može svejedno pisati kakav prigovor? On radi i student je, tako da mu auto zaista treba za odlazak na posao i fakultet. Napominjem da nikad prije nije nešto takvo napravio i da nema običaj vozit pijan.

 

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 199. st. 9. ZOSPC-a - propisana kazna za konkretan prekršaj je novčana u iznosu od 5.000,00 - 15.000,00 kn, ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Imajući u vidu vrlo visoku koncentraciju alkohola, policija će tražiti i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje (po mojoj procjeni) 12 mjeseci.

 

Prijatelj svakako neka iznese ovo što ste ovdje naveli, ali u najboljem slučaju će se izvući sa 5.000,00 kn kazne i gotovo sigurno sa zabranom upravljanja, a u kolikom trajanju, to je stvar milosti suda. Gotovo pa da nema šanse da će sud "progledati mu kroz prste", jer ovo je izuzetno visoka koncentracija alkohola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, znači svejedno možemo očekivati dosta visoku kaznu. Njegov prijatelj je bio zaista jako pijan, a on, koji je bio manje pijan, je odlučio svejedno vozit doma. Ja sam išao po njih nakon što mu je oduzeta vozačka, i mogu ustanoviti da nije bio vidno pijan, koncentracija alkohola je bila toliko visoka jer je popio nekoliko žestokih pića, napominjem još jedamput da je mladi vozač, ovo mu je prvi takvi prekršaj, pa sad neznam dali i sve ovo možemo navesti u eventualnom prigovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija