Jump to content

Plaćanje 2/3 iznosa kazne


Puz

Preporučene objave

Poštovani,

 

Za prekršaj pretjecanja kolone od 3 vozila, obaveznim prekršajnim nalogom određena mi je kazna u iznosu od 3000 kn i zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

S obzirom da mi je određena maksimalna kazna za prvi prekršaj ove vrste, a visina bi bila ista kao da sam pretjecao i 10 i više vozila u koloni, uložit ću prigovor i tražiti smanjenje trajanja zabrane upravljanja.

 

Zanima me, da li ću nakon pravomoćnog rješenje imati pravo na plaćanje 2/3 kazne u roku 8 dana ili ću morati platiti cijeli iznos koji mi se nakon presude odredi.

 

Nisam uspio shvatiti iz promjene zakona, ali po obaveznom prekršajnom nalogu ispada da policija sada određuje trajanje mjere zabrane upravljanja određenom kategorijom vozila, a to je prije radio prekršajni sud?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršaj je počinjen bez obzira na "dužinu" kolone vozila a policija ne može "predložit" manju kaznu od najmanje propisane jer kaznu može smanjivat samo sud.Jednako je i u pitanju mjere.

I po presudi ide plaćanje 2/3 u roku određenom u presudi (koji može bit i duži).Prigovor osim za mjeru može ići i na smanjenje novčane kazne i onda se do presude ne plaća kazna što je dala policija ni troškovi izdavanja naloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija