Jump to content

Dokaz građevinske zone u starom PP iz 2004


ignorant

Preporučene objave

Osporavam prvostupanjsko rješenje upravnog odjela za prostorno uređenje/građenje, te drugog stupnja na nadležnom ministarstvu u kojem mi odbijaju izdati lokacijsku dozvolu. Ključan dokaz u moju korist je da sam 2004 bio u zoni dopuštene gradnje (kad sam i stavio zahtjev za lokacijskom), no nemam taj dokaz u fizičkom obliku, a rado bih ga podastro upravnom sudu u tužbi.

U prilog mi idu odredbe članka 325 Zakona o prostornom uređenju i gradnji (da se postupak mora dovršiti po tadašnjim odredbama).

U "normalnim" okolnostima zahtjevanja lokacijske dozvole tijelo kojem se obraćaš provjerava po služb. dužnosti smiješ li graditi (ne prilaže im se "dokaz" ala cijeli prostorni plan s kartom, koji ionako oni imaju), ali sad sam s tim tijelima u sporu, jer ona autistično (ignorirajući članak 325) kažu da nisam VIŠE u građ. zoni, a ne očituju se jesam li bio 2004 (što je jedino relevantno). Kako pred upravnim sudom dokazati da sam 2004. bio u građevinskoj zoni (kako bih ubrzao postupak)?

Postoji li nešto kao "ovjereni izvadak iz arhive prostornih planova"?

Unaprijed zahvalan.

PS Što sam im skrivio da se tak iživljavaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da je takva situacija, ako vam oni ne bi dali na uvid (i kopiju) Prostorni plan, onda se probajte obratiti Ministarstvu nadležnom za prostorno uređenje i graditeljstvo odnosno Zavodu za prostorno uređenje Županije (što god vam je lakše), jer navedenim subjektima moraju se dostavljati primjerci Prostornih planova (i po starom i novom zakonu), pa bi trebali biti pohranjeni kod istih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija