Jump to content

Životno osiguranje


neit

Preporučene objave

Sklopila sam ugovor u životnom osiguranju s jednom osiguravajućom kućom krajem 8 mjeseca ove godine. Iako uredno plaćam svaki mjesec do danas mi nije stigla polica osiguranja. Već neko vrijeme odlazim u poslovnicu i trošim svoje vrijeme zbog nečijih propusta. Zanima me da li postoji rok u kojem je osiguravajuća kuća dužna ispostaviti policu s obzirom da mi to nigdje u općim uvjetima ne piše.

 

Kad god dođem uvijek ista priča. Polica je poslana ali ne znamo kako nije stigla. Kada pitam kada su je poslali i koju firmu su koristili za uslugu slanja ne znaju mi reći. Jednostavno, ne razumijem zašto mi ne žele izdati policu?!

 

Molim Vas da mi pomognete ako znate nešto o vremenskom roku za dostavljanje police. Da li je to zakonski uređeno ili svaka osiguravajuća kuća ima svoju politiku u tom slučaju?

 

Svega mi je dosta i najrađe bi se makla iz ove osiguravajuće kuće jer me zavlače i ne žele mi izdati dokaz o mom osiguranju. Kada sam rekla da želim prekinuti osiguranje službenica mi je rekla kako mi neće vratiti novac. Zanima me da li imam pravo prekinuti ovaj ugovor o osiguranju i zahtijevati povrat novca s obzirom da želim raskinuti isključivo iz razloga što oni ne ispunjavaju svoj dio dogovora, a to je da dobijem policu.

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 925. st. 2. Zakona o obveznim odnosima -

 

"O sklopljenom ugovoru o osiguranju osiguratelj je obvezan bez odgađanja ugovaratelju osiguranja predati uredno sastavljenu i potpisanu policu osiguranja ili neku drugu ispravu o osiguranju (list pokrića i sl.)."

 

Poštom preporučeno s povratnicom poslati dopis u kojem se pozivate na citirani članak i tražite da vam se uruči polica u roku od 15 dana, uz napomenu kako ćete u protivnom biti primorani poduzeti daljnje korake, uključujući i mogućnost raskidanja ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija