Jump to content

nezakoniti otkaz


ireb

Preporučene objave

Poštovani

 

Dobio sam nezakoniti otkaz prije četiri godine i mjesec dana, u međuvremenu sam se zaposlio kod drugog poslodavca.Slučaj je još na sudu naime bilo je samo jedno ročište na kojem se tražila sistematizacija radnih mjesta od strane tadašnjeg poslodavca on je naravno nije ni dostavio jer je nema ja sam se naravno očitovao na to i tu je sve stalo,požurnice se šalju ali nema rezultata.Da li slučaj traje predugo? Znam da imam pravo na naknadu plaće. Da li je to plaća u cjelosti ili samo razlika tadašnje i sadašnje plaće? Molim pomoć šta da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

 

obzirom na HR pravosuđe, uvjetno gledajuci spor od cetiri godine ne traje dugo, to je cak ispodprosjecno! Dok u zemljama EU, njemačkoj, radni spor mora biti završen u roku od tri mjeseca!

 

Iz osobnog iskustva, mogu Vam savjetovati da se oboružate strpljenjem, naime, moj sudski spor pred radnim sudom traje već DESET godina, izmjenjuju se sudci, mjenjaju se odvjetnici, kupuje se vrijeme, nagomilavaju se satnice, troškovi...

 

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što ste točno tražili tužbom - sudski raskid ili povratak na posao?

 

I velite - već 4 godine se ništa ne dešava po spisu - pa jeste li provjerili zašto?

 

Zastupljen sam od strane sindikata, tražili smo povratak na posao radi isplate razlike između tadašnje i sadašnje plaće tada mi je bila puno veća nego sad. Kažu mi da je to normalno da toliko traje ali meni se čini dugo s obzirom da se radi o radnom sporu.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
hvala

 

čini se da nema druge nego čekati. Nadam se samo da ću na kraju dobiti spor i novčanu naknadu iako svi koje sam konzultirao kažu da je sve čisto.

 

Koliko znam ako u roku tri godine nije bilo nijedno ročište možete podnjeti zahtjev za zaštitu upravnog postupka prema državi. Ne znam točnu proceduru ali stisnite malo sindikalnog odvjetnika jer po tom postupku možete dobiti par tisuća kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da slučaj traje preeedugo, kako Vam mogu reći da i dalje čakate???? Prije par mjeseci je ministar izjavio na TVu kako radni sporovi imaju prioritet te da se moraju završavati u roku 6 mjeseci! O.k., to je kod nas utopija ali 3 godine niti jedno ročište!? Mislim da možete podnijeti Zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku- podnosi se predsjedniku suda na kojem se nalazi predmet, on treba "nagaziti" suca koji predmet drži u ladici. Jako teško ćete više izvući dodatnu lovu temeljem toga, ali se stvari moraju ubrzati. Vidite sa sindikatom, ako ništa ne poduzmu, probajte tražiti besplatnu pravnu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, možda sam out off topic, ali me zanima što da napravim s djelatnikom koji nije obavio ročište na sudu, nego je zakasnio na njega i firma je izgubila slučaj.

Razlog kašnjenja je bio što drugi djelatnik istome nije na vrijeme dovezao službeno vozilo, pa nije stigao na vrijeme....

Puno hvala svima unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu prije mjesec dana sam se konzultirao sa sindikalnim povjerenikom dobio sam odgovor da je sada došlo 6 novih sudaca i da će ubrzo krenuti sa rješavanjem zaostalih sporova, pričekat ću još malo ako ne bude ročišta krenut ću sa zahtjevom za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. Dosad smo poslali nekoliko požurnica ali nije bilo uspjeha, nisam toliko žurio jer sam nasao drugi posao ali mislim da je napokon vrijeme da se spor počme rješavati i da dobijem na sudu.Zanima me da li imam pravo na punu plaću koju sam imao na prošlom poslu kroz cijeli period ili na razliku plaće sadašnje i prijašnje budući da je prijašnja bila veća.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani.

 

 

Nakon odrađenih par godina u jednoj poznatoj građevinskoj firmi,kao tehnološki višak,dobio sam otkaz.

Nakon toga na zavodu za zapošljavanje proveo sam 15 mjeseci,tijekom kojih sam primao i naknadu,na koju sam imao pravo.

Sudskom presudom prije par dana vraćen sam na posao kod istog poslodavca.

Spomenuta presuda obuhvaća i isplatu zaostalih plaća poslodavca u moju korist za period koji nisam radio,odnosno tih 15 mjeseci koje sam bio na zavodu za zapošljavanje.

Zavod za zapošljavanje traži povrat naknade koje sam u tom periodu primao.

Zanima me da li moram vratiti te isplaćene naknade za tih svih 15 mjeseci ili imam neku osnovu za žalbu...dakle molim vas za savjet što da radim.

 

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija