Jump to content

prekršajni nalog - 0,8 promila, prigovor


goran_1986

Preporučene objave

Pozdrav,

 

novi sam ovdje pa se unaprijed ispričavam ako sam fulao podforum. Čitao sam dosta savjeta za situaciju sličnu mojoj no i dalje nisam 100 % siguran što činiti. Situacija je sljedeća, vozač sam 8 godina, nemam prometnih prekršaja osim jedne opomene jer sam umjesto svjetla upalio poziciju - znači glupost. Uvijek pazim što i kako vozim, i da nejdem u detalje, dosad sam alkotestiran desetak puta i uvijek napuhao 0. Međutim sinoć sam napuhao 0,87, desilo se tako kako je, ne poričem, no mene zanima nekoliko stvari. Dakle prije svega, da li se to vodi kao 0,87 ili 0,77 zbog pogreške mjerenja? Vozačku su mi oduzeli na 12 sati, međutim na prekršajnom nalogu piše zabrana upravljanja vozilom 6 mjeseci i 1000 kn kazne. E sad ok, kazna koliko god da je velika, nekako će se platiti, ali 6 mjeseci bez auta mi je nedopustivo. Student sam (apsolvent, ali imam status redovnog do 30.9.2014.), primanja imam neka sitna preko SC-a, krpa se kraj s krajem, čekam bebu i auto mi je jednostavno neophodan. Kolika je vjerojatnost da se ta zabrana upravljanja vozilom poništi, i koja je procedura? Da li je najbolje da prigovor šaljem odmah bez da išta platim? Odnosno da li sam plaćanjem 2/3 kazne, što je opcija, automatski prihvatio i 6 mjeseci bez vozačke? Također, da li meni zabrana upravljanja vozilom kreće od danas ili moram dobiti neko rješenje doma prije toga? Pretpostavljam ukoliko se ne žalim u roku 8 dana? I na kraju, da li se mogu nekako izvući na to što mi je oduzeta vozačka, a policajac me pustio da se odvezem doma, što (iako mi je odgovaralo da ne pješačim u 5 ujutro) nekako i nema baš smisla ako gledam realno? Mislim po tome ispada i da je policajac prekršio zakon :confused:

 

Hvala svima na odgovorima, nadam se da vas nisam previše ugnjavio :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle prije svega, da li se to vodi kao 0,87 ili 0,77 zbog pogreške mjerenja?

 

Margina odstupanja jeste 0,10, dakle - 0,77. Dođe vam na isto u pogledu stavka po kojem se kažnjavate - 0,51-1,00. (raspon kazne 1.000,00-3.000,00 kn - čl. 199. st. 7. ZOSPC-a)

 

Kolika je vjerojatnost da se ta zabrana upravljanja vozilom poništi, i koja je procedura? Da li je najbolje da prigovor šaljem odmah bez da išta platim? Odnosno da li sam plaćanjem 2/3 kazne, što je opcija, automatski prihvatio i 6 mjeseci bez vozačke?

 

Ništa ne plaćati prije. Pričekajte prekršajni nalog, u roku 8 dana podnijeti prigovor u kojem priznajete prekršaj, ali iskazujete nezadovoljstvo predloženim prekršajno-pravnim sankcijama. Iskazati kajanje, obećanje "nikad više" i molba i za smanjenjem kazne te za ukidanjem zaštitne mjere ili barem njenim smanjenjem na najmanju moguću mjeru (mjesec dana). Istaknuti sve što ste istakli i ovdje u pogledu olakotnih okolnosti i priložiti dokaze za iste, pogotovo zašto vam je potreban auto - npr. fakultetske obveze, posao, vožnja djevojke/žene k doktoru na kontrolu glede trudnoće i slično.

 

Primjere dobrih prigovora imate ovdje - http://www.legalis.hr/forum/showthre...ozacke-dozvole

 

Također možete tražiti sud da vas oslobodi i plaćanja troškova postupka poradi loše financijske situacije.

 

Šansa i za smanjenjem novčane kazne i ukidanjem/smanjenjem trajanja zaštitne mjere je vrlo, vrlo dobra.

 

Također, da li meni zabrana upravljanja vozilom kreće od danas ili moram dobiti neko rješenje doma prije toga?

 

Od dana kada primite obavijest od nadležne PP o početku tijeka trajanja zaštitne mjere (ako je uopće bude).

 

I na kraju, da li se mogu nekako izvući na to što mi je oduzeta vozačka, a policajac me pustio da se odvezem doma, što (iako mi je odgovaralo da ne pješačim u 5 ujutro) nekako i nema baš smisla ako gledam realno? Mislim po tome ispada i da je policajac prekršio zakon :confused:

 

Imenjače, ovo zadržite za sebe. Policajac možda jeste "zeznuo", ali se ponio prema vama kao čovjek, a mogao se ponijeti kao "p....". Dakle - nije se desilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani imenjače,

 

hvala najljepša na iscrpnom odgovoru. Svakako ću uložiti prigovor, e sad me samo još zanima koji bi bili valjani dokazi za prilog. Kopija indeksa i možda neki nalaz gdje se spominje trudnoća? Mislim da li je to u redu ili je glupo? Što se svega ostalog tiče primio sam na znanje, hvala na vraćenom optimizmu :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija