Jump to content

Prelaz preko crvenog na praznoj cesti


pingozg

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Iz sporedne ulice htio sam prijeći glavnu cestu. Na semaforu mi je bilo crveno, stajo sam i čekao. Živim u blizini i znam da je semafor " spor ". Upalilo se zeleno za skretanje u desno, meni se žurilo i nisam čekao da se i meni upali zeleno i prešao sam cestu jer sam dugo stajao, bilo je 23:45, svi smjerovi su bili bez vozila. Pređem cestu a iz suprotne sporedne ulice ( iz zavoja ) dolazi policijsko vozilo sa ugasenim svjetlima ( ! ) iz zavoja. Ugledaju mene, upale svjetla, čekaju da dođem do njih i zaustave me, i počne ispitivanje svega i svačega, pregled kombija, otvaranje ruksaka u kojem je bila hrana ( rekao sam im da idem baki i nosim hranu, znam smiješno , nisam Crvenkapa ali to je bila istina ) u jednoj vrećici je bila plastika koju sam htio baciti u kontejner za plastiku, prekopali su vrećicu sa smećem! i pitali je li to tupperware plastika.mOJE ZAKAŠNJELO ZELENO SE UPALILO KAD SAM JA VEĆ IZAŠAO IZ VOZILA I PRIČAO SA NJIMA(! ), sam službenik je rekao- evo vidite da semafor ipak radi. Na kraju su rekli kazna ce doci na kucnu adresu, i došla je 2000kn i oduzimanje vozačke na 3 mjeseca.Piše da se policijsko izvješće temelji na neposrednom opažanju- nije istina- ja sam stajao i krenuo, nisam se nastavio kretati preko crvenog kako su napisali. Moje pitanje je što da sve navedem u prigovoru. Čitao sam slične postove, znam sastaviti više manje prigovor, ali što od toga da navedem? da li da predložim suočavanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam se nastavio kretati preko crvenog kako su napisali. Moje pitanje je što da sve navedem u prigovoru. Čitao sam slične postove' date=' znam sastaviti više manje prigovor, ali što od toga da navedem? da li da predložim suočavanje?[/quote']Možeš i napisat da je tako bilo kako si naveo ali te to ne oslobađa krivnje.Ako te nisu vidjeli tj.neposredno opazili nisu ni znali da si prošao kroz crveno.Predlagat možeš a sudac će odlučit da li je potrebno suočavanje iako nemaš baš velike šanse da ne budeš kriv.

 

S druge strane možeš navest da si stao i krenuo zbog sporosti semafora,prazne ceste,žurbe doma i da priznaješ krivicu i tražiš smanjenje kazne i mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala sivko, u biti sam žurio na vlak, jer prelaz glavne ceste vodi na željezničku stanicu, imao sam vlak za 5 minuta, a oni su išli sa stanice jer na stanici nisu ništa upecali za legitimirat-mjesni policajci-ja sam im rekao da žurim na vlak, koji je zadnji tog dana, namjerno su odugovlačili-zato su me i ispitivali gdje radim, kakva je to platika u vrećici,kome nosim hranu , itd

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moji, hvala na savjetima, sad sam ponovno pročitao prekršajni nalog, piše da sam prekršio članak 59 Zakona o sigurnoszi prometa na cestama. Pogledao sam i dotični Zakon- i nađem da sam napravio prekršaj članka 60 , a ne 59. Članak 60 kaže ako zeleno svjetlo na uređaju za davanje znakova prometnim svjetlima ima oblik strelice, vozač se vozilom smije kretati samo u smjeru koji pokazuje ta strelica.Novčanom kaznom u iznosu od 500 kn kaznit če se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovog članka.Dakle napisali su neistinu, jer samo policajac i ja još raspravljali-on je rekao da sam prošao jer je bilo upaljeno samo postrano zeleno svjetlo za skretanje udesno. Što da radim? da se vadim da me optužuju za krivi članak, ili da priznam članak 59 i tražim blaže sankcije?

Osim toga napisali su da sam vozio teretno vozilo, a vozio sam vozilo za prijevoz putnika-kombi ( prijavljen je za prijevoz putnika )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je li ovako ok?:

 

PRIGOVOR

Na Obavezni Prekršajni nalog broj ...... ulažem prigovor zbog visine izrečene novčane kazne – koja je izrečena po članku kojeg nisam prekršio te zbog prevelike visine zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od (tri) mjeseca.

Izrečena mi je novčana kazna u iznosu od 2000 kn (dvije tisuće kuna) te troškovi postupka 100 (sto) kuna i izrečena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 (tri) mjeseca jer sam počinio prekršaj iz članka 59. Stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, izvješćem broj 1..... o počinjenom prekršaju opisano je da sam 21.11.2013. U 23:45 upravljao teretnim vozilom registarske oznake ...... , u ..... kolnikom ulice .... u smjeru istoka, te dolaskom do raskrižja sa ulicom ...... na kojem se promet upravlja semaforom nisam zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla nego da sam nastavio kretanje kroz raskrižje u ulicu ........

Dana 21.11.2013. sam osobnim vozilom, a ne teretnim, vozio ulicom ....... u smjeru zapada (a ne istoka). Došao sam do semafora na kojem je bilo upaljeno crveno svjetlo, stao i čekao da se upali zeleno. Upalilo se je dopunsko svjetlo sa strelicom sa desne strane-zeleno koje omogućava samo kretanje u desno. Još malo sam pričekao i pošto sam vidio da su sve navedene ulice bez vozila, iako je još uvijek bilo upaljeno crveno svjetlo, krenuo sam ravno jer sam mislio da nešto nije u redu sa semaforom, a i žurio sam na vlak za ........ koji je zadnji kretao u 23:50 iz ........ Priznajem izričito i nesporno da sam prekršio članak 60 Zakona o sigurnosti prometa na cestama te se kajem zbog svoje brzopletosti. Kada sam ušao u ulicu ......., zaustavili su me policijski službenici, i rekli su mi da sam još trebao pričekati te da semafor nije u kvaru nego se svjetlo za kretanje ravno preko ulice....... kasnije pali. Rekao sam im da sam žurio na vlak. Te večeri sam išao prespavati u ...... kod bake i nosio sam joj nešto hrane. Smatram da su me policijski službenici nakon utvrđivanja prometnog prekršaja nepotrebno zadržali - pregledavajući moje vozilo i nepotrebno tražeći da otvorim ruksak i pokažem kakvu hranu nosim te da otvorim vrećicu u kojoj je bila stara plastika koju sam htio baciti u kontejner.

Ne pijem, nisam kažnjavan, svugdje putujem vlakom, ali vozačku trebam ako dobijem radni zadatak na terenu službenim vozilom. Auto, to jest vozačka mi je prijeko potrebna također zbog toga što živim sa starom majkom koja je stradala u prometnoj nesreći i ostala bez jednog oka te je ja vozim vezano za liječenje i rehabilitaciju. Molim sud da moj slučaj prepozna kao slučaj od minimalne opasnosti od ponavljanja djela obuhvaćenog gore navedenim prekršajnim nalogom.

 

Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu i prekršaj članka 60, ali kako istih ili istovrsnih prekršaja nisam imao, molim sud da ukine kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 (tri) mjeseca, te smanjenje novčane kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija