Jump to content

Tužba-provala u gradske stanove


dece

Preporučene objave

Grad Zagreb (njegovi uredi za imovinsko-pravne poslove) dopustili su određenim ljudima provalu u Gradske stanove, što temelje na odlukama Gradske Skupštine, te kažu da je takva radnja dopuštena.

Uz to što su provalili, Grad Zagreb im plaća pričuvu, a najam stana od 55 m2 plaćaju 149kn mjesečno.

Unatoč tome što su stanari potpisali peticiju da te stanare maknu jer krše kućni red, proizvode buku u gluho doba noći, uništavaju inventar zgrade, uništavaju stanove u kojima sad borave... Gradski ured umjesto da reagira, oni rade suprotno. Stavljaju ih u proces legalizacije statusa provalnika, te će im uskoro dodijeliti status normalnih najmoprimaca i omogućiti otkup stanova po povlaštenim uvjetima.

Da li postoji pravni temelj da se tuži Grad Zagreb i traži odšteta za plaćanje pričuve i najamnine, jer na taj način određenim pojedincima omogućuje provalu, neplaćanje pričuve i najamnine, dok ostali građani to uredno moraju podmirivati, te se time ostali vlasnici stanova dovode u podređen položaj u odnosu na provalnike? Da li postoji mogućnost tužbe i traženje odštete zbog neravnopravnog položaja vlasnika stanova u odnosu na provalnike? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija