Jump to content

popunjavanje prijedloga za upis prava vlasništva-obrazac iz Narodnih Novina


rasorock

Preporučene objave

Pozdrav svima,

potpisao sam kupoprodajni ugovor, pošto poznam čovjeka, problema ni sa njim ni sa bilo čim drugim nije bilo, pa smo iskoristili onaj Ugovor o kupoprodaji nekretnina iz narodnih novina, potpisali, razmijenili ključeve i popili piće.

sad sam bio na gruntovnici, dobio podatke za uplatu, uplatio 250 kn pristojbe, kupio ona 2 primjerka Prijedloga za upis iz Narodnih novina i tu sad imam nekoliko nedoumica. kako ispravno popuniti taj obrazac, odnosno što se nikako ne smije izostaviti.

 

dakle, prodavatelj, prutustranka, zk.ul., k.č., k.o, sve jasno. ako sam dobro shvatio, tražim da se dopusti uknjižba prava vlasništva tamo gdje se treba nadopisati vrste knjižnog prava.

 

nije mi jasno jedino što treba popuniti pod točku 5.b, piše ovako: navode se katastarski brojevi čestica, njihova površina prema katastru, kao i zgrade i druge građevine koje trajno leže na zemljištu ili su ispod njegove površine, te opis posebnog dijela nekretnine - etažno vlasništvo i to prema podacima u zemljišnoj knjizi. da li ovdje treba prepisati podatke o stanu i zgradi koji se nalaze na izvadku iz knjige položenih ugovora tog stana, ono opis stana u detalja kao što je naveden u tom izvadku ili nešto treće?

 

također, što treba upisati pod 7. temeljem slijedećih isprava: ovdje navesti samo kupoprodajni ugovor od dana potpisivanja ili još nešto uz to?

 

ima li možda netko primjer popunjenog obrasca?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OPĆINSKOM GRAĐANSKI SUDU U ZAGREBU

zemljišno-knjižnom uredu.

PREDLAGATELJ: (ime, prezime/tvrtka), iz (adresa/sjedište), rođen (datum rođenja), OIB: ____________ (za fizičke osobe i pravne osobe)

PROTUSTRANKA: (ime, prezime/tvrtka), iz (adresa/sjedište), rođen (datum rođenja), OIB: ____________ (zafizičke osobe i pravne osobe)

Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva,

na nekretninama kc.br. 333 upisanima u poduložak 78 k.o.XX.

Na temelju priloženih isprava molim da Sud provede slijedeće:

RJEŠENJE

Temeljem Kupoprodajnog ugovora od dana 10.08.2007.g., na kojem je potpis prodavatelja kao protustranke ovjeren od Ž.Ž., javnog bilježnika iz Zagreba dana 10.08.2007. g. pod brojem OV-8888/07, dozvoljava se uknjižba prava vlasništva - odgovarajućeg suvlasničkog dijela nekretnine: zgrada u Novoselskoj, sagrađena na katastarskim česticama 333, s kojim je suvlasničkim dijelom osnovano i neodvojivo povezano vlasništvo posebnog dijela nekretnine, i to: stana koji se nalazi na IV katu, desno, koji se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka, dvije sobe, wc, kupaone i holl-a, ukupne površine 65 m2, sve upisano u poduložak broj 78 k.o. Centar, u vlasništvu protustranke u cijelosti, na ime i korist predlagatelja. Provedba se nalaže ovosudnoj zemljišno-knjižnoj službi.Prijedlog ostaje u spisima, a ovjereni prijepisi Ugovora i rješenja stavljaju se u zbirku isprava.

PREDLAGATELJ: _______________________

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Skinula sam obrazac PRIJEDLOG OBRASCA ZA UKNJIŽBU ILI PREDBILJEŽBU – OPĆI zbog doživotnog ploduživanja i darovnog ugovora, ali mi sad nije skroz jasna razlika između:

 

dopušta se uknjižba/predbilježba:

1. ime i prezime fizičke osobe, odnosno naziv pravne osobe (20) i

za korist:

1. ime i prezime fizičke osobe, odnosno naziv pravne osobe (21)

 

To je ista osoba ili?

 

Isto tako da li se mora pisati dva ovakva primjerka prijedloga ako se nekretnina sastoji od 2 posebno knjižena (ZK) dijela (5a i 5b dio)?

 

Hvala!

Prijedlog01.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pitanje, da li se tu upisuje katastarska čestica iz zemljičnih knjiga i/ili iz katastra. S obzirom da to nisu isti brojevi. Ostali brojevi su vezani za zemljišne knjige, pa pretpostavljam da je katastarska čestica, ali čisto da ne bude krivo. Hvala.

 

Ažurirano

 

Te, ako se kupuje preko kredita, postoji tabularna izjava koja nije sastavni dio Kupoprodajnog ugovora, da li se onda poziva na Kupoprodajni ugovor i/ili tabularnu izjavu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija