Jump to content

greška u ugovoru


parenzo

Preporučene objave

Prilikom sklapanja kup-prod ugovora pred 15 godina, greškom je ispušteno nekoliko manjih čestica koje su bile vanknjižno vlasništvo prodavatelja, a koje čine našu okućnicu. U srpnju 2004. g prodavatelj je prodao svoje druge nekretnine trećoj osobi, s kojom smo od prvoga dana u sporu oko međe (ne na toj čestici), a to vanknjizno vlasništvo ugovorom je ušlo u tu masu. Prodavatelj je u to vrijeme bio bolestan i opunomoćio je suprugu.Supruga je praktički prodala istu zemlju po drugi puta a sada laže, odnosno s njom se manipulira. Ona je stara i neuka i samo potpisuje što joj se stavi pod nos. Tu česticu koja čini našu neposrednu okućnicu koristimo od prvoga dana, u veljači će biti 15 godina. Nitko nam nije nikada osporavao niti nas ometao u poštenom i istinskom posjedu. Međutim sudski nam je odbijeno pravo vlasništva a sada će se na njega uknjižiti taj susjed od 2004, koji se do sada uopće niti nije uknjižio. Upućene smo na parnični postupak. Imamo svjedoke koji će potvrditi da smo neometano koristile nekretninu i da nam je to bivši vlasnik zaista prodao. Ta čestica čini logičnu cijelinu naše neposredne okućnice, ali udovica laže jer nismo u dobrim odnosima. Ona u stvari uopće ne zna gdje se ta čestica nalazi, potpisala je jedno a u vanparničnom ipak rekla da je prodao i oko kuće. Koje su nam šanse da zadržimo okućnicu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, rečeno nam je da moramo u parnicu. Ali da je ta žena poštena ona bi već sada rekla o čemu se radi. Ovako ona pleše kako joj zasvira taj koji će se uknjižiti.Postoji razlog tome:

 

Sa otuđiteljem smo imali dogovor otkupiti sve njegove nekretnineu tom selu u centralnoj Istri kada riješi zemlju. Radilo se je o još jednoj kućici i zemlji s tim da velika particela koja je činila okućnicu te kućice nije bila otuđiteljevo vlasništvo, već njegovog pokojnog brata. Prošlo je nekoliko godina i ništa se nije dešavalo a onda kada se je pročulo da je zemlju "riješio" rekao namje da je vec dogovorio prodaju s nekim drugim.

 

2002 g brata je tužio za dosjelost a zaprepastiva je vjera koju mu je poklonila sutkinja, njegova tužba zasnovana je tako reci na goloj tvrdnji, a sutkinja, predsjednica malog provincijskog suda i sudac pojedinac, nije provjerila ništa. To sve znam jer sam izvukla taj spis i druge relavantne dokumente iz arhiva.

Ad.1 već na prvom ročištu tuženiku, mrtvome čovjeku dala ja skrbnika, i to sudskoga savjetnika na istome sudu, kojemu je poziv uredno dostavljen, ali on se uopće nije pojavio na ročištu na terenu niti igdje drugdje.

Ad.2 tužitelj navodi da mu je otac oporučno ostavio sve pa tako i te dvije čestice ( radi se o 2 x cca 2500m2). Sutkinja uopće nije provjerila sadržaj te oporuke jer da jest, iz nje bi saznala sljedeće: u oporuci se jasno imenom i prezimenom navode djeca pokojnoga tuženika, od kojih je jos i danas jedan živ a drugo djete je za sobom ostavilo supruga i sina , svi žive u okolici Trsta),

Ad.3 iz oporuke je očito da čestice za koje tužitelj smatra da su njegove dosjelošću uopće nisu ušle u ostavinsku masu jer su one vlasništvo tuženika, stečeno kupoprodajnim ugovorom.

Ad.4. tužitelj je vrlo dobro znao za postojanje svojih nećaka jer ga je jedan od njih i obilazio neko vrijeme. za njihovo postojanje znala je i javnost

 

Cijeli proces trajao je ekpresno kratko. Onda je sutkinja počela obilaziti to imanje sa svojim ondasnjim ljubavnikom a sadašnjim suprugom i cijelo imanje kupio je taj suprug, koji će nam se sada uknjižiti na tu particelu koja je ispuštena iz ugovora. A taj suprug nam radi probleme s međom od prvoga dana.Po sudovima se vučemo od godinama, on/i nas stalno za nešto tužakaju, što ja doživljavam kao vid psihičkog zlostavljanja. On je uz to i sudski vjestak i ima jako puno posla za njega na sudu. Inače taj sud se je u medjuvremenu ukinuo a ona je sada predsjednica na jednom drugom sudu. Isto tako imam saznanja da je svojevrsni životni stil toga supruga da se tužaka. U našu domovinu došao je sa studentskim koferom, prije sutkinje je bio oženjen 2 puta a iz svakoga braka je izašao sve imućniji. Kao i sa nama, bilo je policije, psihičkoga i pokušaja fizičkoga zlostavljanja itd.

Da li je ovo slučaj za USKOK ? Da li pravi vlasnici imaju pravo na povrat svoje imovine i da li je to moguće pomoću izvanrednoga pravnog ljeka ? u srpnju će biti 10 god. od sklapanja toga kupoprodajnog ugovora ?

Iz gore navedenih razloga, jer je ta žena vezana s poslom sa tim ljudima, ona drži njihovu stranu pa je potpisala da je njen muž odbio nama dopisati tu česticu. Mi ga to nikada nismo pitale niti smo do pred par mjeseci znale da ju je prodao drugome. Nitko nas nikada u posjedu nije niti ometao. Ponavljam, u vanparničnom postupku kada joj je sutkinja rekla da kaze sta ima, izrekla je rijeci: kupile su i platile kuću i oko nje i to je ušlo u zapisnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tijekom 2012/2013 od 20ak raznih vlasnika kupila sam parcelu od 90 m2. U posjedu sam punih 15 god. međutim nedavno sam saznala da su ljudi koji su papirno bili u posjedu, to svoje vanknjižno vlasništvo prodali drugome susjedu 2004. god. Moj pošteni posjed prekinut je pred mjesec dana. Dogovor vjerovatno nije moguć, ako me tuži da li mi može oteti parcelu koju sam uredno platila ali greškom nije ušla u moj ugovor kao vanknjižno vlasništvo ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izvinjavam se ako tako ispada, to su dvije slične ali razlicite stvari. Za ovu posljednju imam kupoprodajni ugovor. dakle u posjedu je bila kod jednih ( i tada nije usla u ugovor) a vlasnistvo od drugih i to sam kupila, sada sam ja vlasnik. ali ovaj koji je kupio prije mene kao vanknjizno ce to sada traziti natrag. mozda sam sada bila jasnija pa molim za odgovor i izvinjavam se jos jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija