Jump to content

ovrha bez računa ???


nebuloza

Preporučene objave

Pozdrav svima.Imam jedno pitanje pa tko zna neka pomogne.

 

Naime od 01.01.2009.g. imam problema sa ovrhama koje mi šalje HVIDRA d.O.o. ( SPLIT )

 

Radi se o tome da od 01.03.2009. nisu mi u poštanski sandučić dostavili niti jedan račun (za centralno grijanje) pa sve do danas.

 

I sve to ne bi bio problem da ne dolaze "sumnjive" ovrhe.Traže da im platim uslugu grijanje grijanje nisu isporućivali,o tome da ga nece isporuciti postoji i izjava njihovog direktora iz 2009 g,također poslali su upitnik o raskidu ugovora kojeg sam prihvatio i potpisanog vratio njima.da bi nakon 2g od toga dakle krajem 2011 g dobio prvo rješenje o ovrsi.za period od 01.01.2009-31.11.2010. Tu sam izrazio prigovor koji je prihvaćen i čekam raspravu,pa ako imate za ovaj dio neki savjet samo dajte.

 

Naravno,to nije sve,evo baš danas sam dobio novo rješenje o ovrsi,po kojem sam im dužan za 11/2011 i 12/2011 63 kn.I sada,pazite ovo,prijedlog za ovrhu je dat javnom bilježniku Zlokiću, 20.12.2012. isti dan je donešeno i rješenje o ovrsi, a meni je otpravak poslan 1. put 28.02.2014. Na moje pitanje javnom bilježniku zasto se čekalo 14 mjeseci odgovor je bio "eto vraga malo smo zaboravili na vas".Odbija mi dati uvid u javnobilježničku knjigu da provjerim kada je točno dan prijedolog za ovrhu jer pišse da je osobno dostavljeno kao i u evidenciju kad je to poslano prema pošti.

 

Zanima me sljedeće:kako potvrditi da mi nisu slali račune? jer uslugu pošte nisu koristili vec usluge svoga "domaćeg" kurira.To domaćeg znači da je čovik hvidrin član,umirovljenik i potrčko koji raznosa papire,donosi kovanice na parking njihov itd.ne sumnjam da u njihovu knjigovodstvu sve štima.Odbili su mi izdat račune za sva ovrhom obuhvaćena razdoblja,negiraju raskid ugovora,odbijaju dati izvadak o količini isporučene oplinske energije itd. Kako se zaštitit od ovog reketarenja??? je ovako to moze trajati u vječnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemate ponudu o raskidu ugovora ???

zašto nisi sačuvao kopiju ponude i potvrdu o preporučenoj pošiljci ?

 

dali je uskuga pružana i korištena ?

ako usluga nije korištena piši prigovor za ovrhu.

osporavaj račun u cijelosti, ovršnu ispravu i kasnije platni nalog.

pozivaj se na Zakon za zaštitu potrošača.

 

http://www.huzp.hr Javite se na: savjetnik@vecernji.net ili na besplatni broj 0800/8585

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija