Jump to content

Podjela bračne imovine i obaveza prema stanodavcu


skofik

Preporučene objave

Pred rastavom sam. Supruga se iselila iz obiteljske kuće u kojoj smo živjeli s mojim roditeljima i ponijela sve stvari koje je ona kupila (dijelove namještaja, posuđe, pribor, kućanske aprate...).

Ne želi potpisati sporazumni raskid braka dok joj ne isplatim otprilike svotu u iznosu od 80% zajednički uloženog u kuću i okućnicu.

Na početku braka smo uselili u potpuno namještenu kuću u vlasništvu mojih roditelja, a ulagali smo zapravo samo u održavanje iste (zamjena drvenih prozora plastičnim, polaganje laminata na podove, uređenje dotrajale ograde...)

Zanima me ima li moja supruga na odlasku kakvih obaveza prema vlasnicima stana gdje smo boravili više od dvadeset godina, ili ja imam samo obavezu prema njoj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zajedno ste ulagali u nekretninu vaših roditelja i mogla bi zatražiti polovicu toga, ali ne od vas već njih. Niste svrstani na strane: s jedne ona a s druge vi+vaši roditelji, već vas dvoje na jednoj, roditelji na drugoj, a preciznije vi na jednoj, ona na drugoj, vaši roditelji na trećoj.

Sve to nikakve veze nema sa činjenicom budućeg razvoda vašeg braka, odnosno hoće li ga sud razvesti (ako ne ide sporazumnim zahtjevom, može ići tužbom). Ujedno, to nije dio brakorazvodnog postupka niti je uvjet čemu, ali može se odraditi paralelno s njim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija