Jump to content

bračna imovina - pravo na stečeno


grožđica

Preporučene objave

Imam situaciju, živim sa suprugom u kući koja glasi na njegovog oca, zajedno živimo već 5 godina na toj adresi, od toga smo tri i pol u braku. zanima me s obzirom da kuća ne glasi na njega, imam li kod razvoda pravo na išta od uloženog novca? ulagali smo zajedno u unutrašnje uređenje kuće (namještaj i sl.), za nešto imamo račune, uglavnom bi on kupovao pa bi zajedno dijelili troškove na kraju mjeseca jer nismo imali zajednički račun, uzimali bi na kartice ili bi posudili gotovinu i vraćali je svaki mjesec onome od koga smo posudili. Imam li ja u tom slučaju pravo na išta od toga? Imamo i zajedničko dijete, di je došlo do toga da mi je rekao da mogu uzeti dijete i otići, ali da nemam pravo na ništa drugo.

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teoretski - imate pravo na polovicu ulaganja (odnosno polovinu eventualnog uvećanja vrijednosti nekretnine zbog učinjenih ulaganja). Ali isto biste trebali i dokazati, a sami kažete kako sa računima baš i ne stojite najbolje, pa procijenite koliko vam se u konačnici to i isplati. Osim navedenog, postoji i jedna odluka VSRH, koja vam baš i ne ide u prilog - http://www.iusinfo.hr/LegisRegistry/Content.aspx?SOPI=VSRH2007RevB580A2&Doc=VRHSUD_HR

 

Imamo i zajedničko dijete, di je došlo do toga da mi je rekao da mogu uzeti dijete i otići, ali da nemam pravo na ništa drugo.

 

Prava "muškarčina", nema šta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Pacijenata" je bilo i (nažalost) uvijek će ih biti.

 

Uostalom, ostanak u takvom okruženju definitivno nije pravi put. Ni za dijete, a ni za vas. Pokušajte snaći se za neko vrijeme kod rodbine ili prijatelja. Što se razvoda tiče, pokušajte se dogovoriti oko većine stvari, iako će s obzirom na malodobno dijete, postupak potrajati. I svakako zatražite uzdržavanje, jer je to djetetovo pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija