Jump to content

prigovor na rad Općinskog suda u Rijeci


dujka13

Preporučene objave

Vođena je i okončana ostavinska rasprava u kojoj su se pojavile dvije oporuke. Jedna moja ručno pisana i zadnja pisana na mašini uz dva svjedoka. Normalno zadnju nisam uspjela diskreditirati. U postupku utvrđivanja ništavosti te iste oporuke vođeno svjedočenje je donijelo vidno puno neistine od strane svjedoka oporuke kao i nasljednika.

1.Sutkinja je ignorirala tako očite razlike u izjavama.

2. Sadržaj oporuke je nerealan iz razloga što se ostavlja nešto što nije u vlasništvu.

Zapravo nasljeđuje se obiteljska kuća sa dva jednaka stana. Međutim 1/4 cjelokupne čestice (kuće i okućnice) je naslijeđena i uknjižena prije 5 godina. Radi se o suvlasništvu. U toj oporuci suvlasnik određuje diobu, na način da ostavlja gornji dio stana a bez suglasnosti drugog suvlasnika. Što znači da tako tumačena dioba je 1/2 a ostaviteljev dio je 3/4 dijela. Tu se sada ne zna čija je 1/4 dijela. U oporuci stoji ostavljam gornji stan a to znači 1/2 jer je isti takav stan u prizemlju. Međutim sud je donio sada pravomoćnu presudu o nasljeđivanju 3/4 dijela čestice što ne stoji u oporuci.

3. Potpis ostavitelja nije njegov što sam dokazala u privatnoj istrazi cijenjenog sudstkog vještaka grafologa, međutim nakon pravomoćnosti presude.

4. Zatražili smo povrat postupka a na temelju novih dokaza što je sutkinja odbila

sa obrazloženjem kako smo to trebali napraviti u postupku. Međutim ja nisam raspolagala nikakvim potpisima dokumenata koje bi mogla vještačiti jer nisam imala pristup kući nakon smrti (djeda) iako je u tom stanu bila moja imovina što je i svjedočeno na ročištima a sutkinja je ignorirala i stavila u diobu i moju imovinu.

Ja sam imala jednog odvjetnika i jednog vježbenika u ovom postupku koji nisu odradili posao kako treba.

5. Nakon pravomoćnosti vlasnik je pokrenuo parnicu za naše iseljenje i naplatu najamnine mjesečno po 1750,00 kn koja je trenutno izgubljena sa moje strane pa me očekuje deložacija.

6. Kako smo od dana ulaska od 2008.g. u taj stan u privatnoj kući ulagali i uređivali sve dotrajalo nakon svega i mi tražimo naknadu uloženog.

7. Napominjem da tri godine nisam bila upoznata o presudi u ostavinskoj raspravi iz razloga što je odvjetnik koji je vodio moj predmet zatvorio odvjetnički ured, a ja sam na vrijeme predala moju promjenu adrese i taj dokumenat stoji na prvoj stranici spisa. Sutkinja je slala sve na adresu stana iz kojeg sam deložirana.

8. Propuštene su radnje, propušteni su rokovi, potpis nije ostaviteljev, sud je dosudio više nego što je opručno ostavljeno, dalo se povjerenje svjedocima koji su lagali, nestala je dokumentacija zdravstvenog kartona u kojem sam vidjela šta je pokojni primao (morfij), prijeti mi deložacija i doživotna naplata najamnine iz obiteljske kuće u kojoj sam ostavila cijeli svoj život. Da i najvažnije kako je osoba koja je ušla u taj stan pod izgovorom da vodi domaćinstvo (21 dan) uz moje odobrenje trebala biti plaćena za taj posao što je priznala i u zapisniku je evidentirano, sud zanemario.

Sve to a i još mnogo ukazuje na brutalno kršenje mojih prava.

Da li se mogu igdje žaliti osim van Hrvatske? Da li se može tražiti revizija postupka?

Ovakvo stanje ne mogu prihvatiti. U suprotnom mi preostaje kupiti metar konopa i objesiti se. Očita je prevara svima osim sudu, pa smatram da u sjeni stoje pojedinci na tom sudu koji vuču konce a ja i znam tko su. Rodbina i to na visokom položaju. Sve se zna.

Molim Vas za pomoć, bilo kakvu, dobrodošla je i hitna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija