Jump to content

Prijaviti svog odvjetnika komori


Justitiaest

Preporučene objave

Poštovani, molim pravni savjet!

Naime, protekle sam se godine sudski, već pravomoćno, razveo, iz tog braka imam punoljetnu 20-to godišnju kćer koja studira.

Kuću koju sam izgradio, pravno je vlasništvo bivše supruge, ja i dandanas plaćam stambeni kredit.

Kći me nedavno tužila, mada smo bili u dobrim odnosima, iznenada je prestala kontaktirati me i tužila me.

Odvjetnicu koja me zavlačila za podjelu imovine skoro godinu dana i u tom vremenu nije uopće pokrenula podjelu, otkazao sam i angažirao drugog odvjetnika.

Novom sam odvjetniku predao spis, ugovore kredita i drugo, te tužbu kćeri i privremeno rješenje suda zbog uzdržavanja.

Odmah je rekao da će podnijeti tužbu zbog podjele imovine i da će istu predati za koji dan pisarnici suda, što nisam provjerio.

Također je rekao da će se žaliti na rješenje suda zbog uzdržavanja, što je i učinio.

U međuvremenu su bivša supruga i kćer angažirale istog odvjetnika, koji mi je pismom predložio vansudsku nagodbu i mirno rješavanje podjele imovine.

Moj odvjetnik je suparničkog odvjetnika kontaktirao, kako mi je rekao, te su nakon nekoliko susreta dogovorili da pregledam prijedlog i ako sve štima, da potpise onda ovjerimo kod bilježnika itd.

Također mi je moj odvjetnik rekao da je sudsko rješenje zbog uzdržavanja stavljeno van snage te daq ćemo to riješiti u sklopu nagodbe sve na način da suprotna strana zatvori stambeni kredit, meni isplate neku količinu novca i ja od toga da kćeri u ime uzdržavanja unaprijed dam određenu svotu, pa bi se oni svi odrekli ikakvih daljnjih potraživanja.

No, moj odvjetnik me nazvao i predložio da se on, ja i suprotnni odvjetnik nađemo kako bismo definirali detalje, i to u nekom kafiću. Pristao sam, došao i čekao oba odvjetnika skoro sat vremena, a na moje iznenađenje u kafić je došla cijela bivša obitelj i još neke dvije-tri žene, te su mi počeli dobacivati i provocirati me! Napustio sam kafić jer je bilo očigledno da je predstava uigrana da me se isprovocira da napravim nešto što bih kasnije požalio.

Svog odvjetnika sam teško dobivao na telefon, danima ga zvao, a kada bih ga i dobio, šturo i na brzinu bi mi samo neke stvario govorio.

Nakon incidenta u kafiću, dan poslije sam tražio da me primi, a kada sam došao k njemu, svom odvjetniku, rekao mi je da mu to ne treba, da on nije sa suprotnim odvjetnikom ništa isplanirao što bi mi naudilo, da su on i drugi odvjetnik trošili svoje vrijeme i sa godišnjeg dolazili i sastavljali prijedlog, da je on osporio vidinu uzdržavanja kćeri, te mi je on otkazao daljnje zastupanje i predao spis.

Došavši doma, pregledao sam spis koji mi je predao.

U spisu sam našao zapisnike o dva održana ročišta zbog uzdržavanja kćeri, iz kojih je razvidno da je moj odvjetnik raspustio moje svjedoke i iskazao da prihvaćam činjenice iz tužbe kćeri i ne negiram njene navode. U tim navodima tužbe stoji da primam punu plaću, da radim uz to na crno, da nisam kćeri ništa davao kada sam napustio zajednički dom, tako da mi je tada presuđeno mjesečno 2000 kuna, što sam pobijao navodeći i dokazavši da sam zbog plaćanja kredita i podstanarstva zapao u velike dugove, da i je od plaće ostajalo jedva 1000 kuna i da je moja majka mi pomagala i kćeri davala novac, da je kod nje čak živjela kada ju je bivša otjerala itd.

Moj odvjetnik me time izigrao, a nikada mi nije rekao da je bio na raspravi, te je meni iza leđa sve to radio, bez da se samnom savjetuje ili mene uputi!

Nadalje, u spisu nisam našao tužnu zbog podjele imovine, tako da me i tu prevario, rekavši da ju je podnio.

U spisu nema nijedne moje punomoći, a jednu sam mu potpisao kada sam ga prvi puta vidio.

U konačnoj presudi nakon žalbe, stoji da je moja punomoć priložena. Presuđeno je na temelju iskaza mog odvjetnika, te su tako iznesene netočne činjenice u rješenju i samim time što, navodno, prihvaćam navode iz tužbe. Prešutjelo se da mi se nedavno rodio sin iz drugog braka koji treba također jesti i živjeti.

Očigledno je i osnovano sumnjam da je moj odvjetnik sa suprotnim odvjetnikom dogovorno meni iza leđa rješavao nešto, što meni u konačnosti šteti!

Molim bilo kakvav savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate dvije opcije na raspolaganju :

 

1. prijaviti odvjetnika HOK-u, glede čega ukoliko se nešto i poduzme (poznavajući HOK) - biti će pravo svjetsko čudo, i

 

2. podnijeti kaznenu prijavu protiv odvjetnika za kazneno djelo zlouporabe povjerenja iz čl. 240. KZ-a, glede čega će se postaviti pitanje dokazivanja, koje neće biti na vašoj strani.

 

Nijedna opcija ne oslobađa vas odgovornosti što ste slijepo vjerovali izabranom odvjetniku i niste nadzirali njegov rad, što ste trebali i do svega ovog ne bi došlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija