Jump to content

procena imovine


anonimno

Preporučene objave

Poštovana domaća djevojko,

 

prvo, ako je Vaš rodjak prdnuo u fenjer onda nema više suvlasništva pod uvjetom da nema oporuke i da nema nasljednika iza njega.

 

Pod dva, ako je ono pod jedan točno onda ste Vi srce moje, vlasnik u cijelosti toga što jest pa se nemate kaj zezati sa podjelom imovine, koja kod razvrgnuća suvlasništva ako bi još postojalo, ide u izvanparničnom postupku, a onda kak se sud zmisli, ide geometrijska dioba, civilna, fizička i tu tek dolazi vještak do izražaja koji inače igra sporednu ulogu u svemu ovome.

 

Pod tri, o kakvoj se imovini radi? Pokretna ili nepokretna (upisana u zk)…

 

Pod četiri, da li je svršeno sa ostavinskom raspravom, a ako jest kakav je plod iste?

 

Pod pet, dok ne odgovorite na jedan do četiri nemam Vam kaj drugo pametovati.

 

Srdačan pozdrav, sunce moje japansko preko Drine!

Kroki

 

 

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uknjižena sam na pola nekretnine, a na pola pok.rodjak. Ima naslednike bez oporuke. onemogućavaju me da koristim vrt i pola stana na drugom katu. Koristim stan u prizemlju kuće.Nisu obavili raspravu iza njega. Hoću da izvršim procjenu cele kuće i onda da prodam moj dio. Pozdrav od hrvatice iz Vojvodine tj. hrvatice sa Paga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Hrva-tico iz Vojvodine tj. sa Paga, sunce moje jadransko,

 

recite, a što ne spavate u ove sitne sate?

 

Jedina nekretnina za koju pita ovaj prethodni anonimni šilibajzer je ona između njegova dva uha.

 

Ovak, navodite da nije provedena rasprava iza rođaka pa onda nije u zk vjerojatno ništa niti dirano ali uzmite u obzir da bez izvatka (e jesam prost) nema niš. To je njegov dio (suvlasnički u ½) koji je prešao na nasljednike ex lege ako nema oporuke i to zaboravite . Obzirom da Vam se žuri nemojte dirati u ostavinsku nego slobodno uzmite vještaka ili cepnite odoka ili kak god već hoćete ali samo formirajte cijenu a onda trk u gruntovnicu po izvadak i isti dan probajte sastaviti ugovor u kupoprodaji nekretnine u kojem ćete pridržati vlasništvo svog suvlasničkog dijela dok Vam kupovnina ne bude isplaćena u cijelosti (to će reć da nećete dat dozvolu upisa novom vlasniku, clausulu intabulandi , dok Vam lovica ne zašuška u džepu ili na računu).

 

Glede korištenja nekretnine Vi imate pravo na zaštitu posjeda i to bi trebalo ići brzo.

 

Petit tužbe ide otprilike ovak: «Nalaže se tuženima osloboditi prostor…predati ključeve (sredstvo posjedovanja)…te im se zabranjuje isto takvo smetanje ubuduće pod prijetnjom kazne…». Tako će glasiti i izreka. Ako je hitno, može i privremena mjera.

 

Možda bi bilo dobro da uzmete odvjetnika ako imate nešto novaca ali nekog tko se s time bavi pa da to bude ekspeditivno. Agencije za promet nekretnina Vam ne bih preporučio jer sumnjam da netko nad njima obavlja nekakav iole spomena vrijedan nadzor i kontrolu.

 

A onda kad sve to prodate i naplatite se u cijelosti dođite s ove strane krive Drine.

 

Srdačan pozdrav,

 

Vaš Kroki

šuft i notorna budala,

đubre i bivši partizan,

luftiguz i diverzant,

te dipl. iur.

a možda u-skoro i mr.iur, majka ga rodila!

 

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

meni su savjetovali da se povežem sa djelatnikom poreske uprave i da na taj način dobijem pravu vrednost nekretnine, nije meni problem sto ne mogu koristiti vrt i pola st. na katu, ja sam dolje u hladovini, prodaja mi je bitna, a stoga i cijena po cetv. metru. hocu da sve bude legalno. hocu i rodjacima da ponudim da otkupe moju polovinu, iako nemaju po zakonu pravo prvokupa. Nekretnina je u centru Novalje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve su upute u redu, ali meni nekako izgleda nevjerojatno da će netko kupiti suvlasnički dio. Vi ne možete, a kako će onda tek Pero moći koristiti pola stana na drugom katu i raditi roštilj u vrtu u kojem mu neće dati pristup? Ponudite rođacima, pa ako ne ide tražite razvrgnuće suvlasništva. U Poreznoj upravi možete dobiti podatke o prosječnoj vrijednosti nekretnina na vašem području. (to su podaci prema kojima oni procjenjuju iznos poreza)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga, lijepa i mila djevojko,

 

ostavi se ti procjene porezne uprave, jer nećeš biti ništa pametnija i kada budeš doznala njihovu cijenu. U pravilu svi u kupoprodajnim ugovorima varaju i stavljaju manju cijenu.

 

S druge strane, cijena ti je odnos ponude i potražnje, pa ako naiđeš na neku ludu možeš dobiti koju god hoćeš cijenu. Svaka roba ima svoga kupca.

 

Savjetujem ti uzmi odvjetnika. Neka svatko radi svoj posao, pa onda će on uzeti ovlaštenog sudskog vještaka i dati ti realnu procjenu. To pruža barem neki stupanj sigurnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na odgovorima, sa odvjetnicima sam imala posla, uvidjela da nisu savršeni. novca za sudjenje nemam, pak sam htjela i ovak, ali nisam bila sigurna i eto javila sam se za mišljenja, prijedloge i tako to. Inače pok. djed je ostavio oporuku. Dodijelio prizemlje mom ocu (on meni darovnim ugovorom) i mom stricu prvi kat. Dvor i tavan ostali su ne dodijeljenji. Naslednici stričevi (četvoro) podigli namesto tavana kat, bez saglasnosti mog oca-mene, a sudac u ostavinskom postupku odredio susvojinu na celu kuću i vrt.

Sada se to mojim rodjacima ne svidja, ne pokreću ostavinu iza pok. strica, svadjaju se izmedju sebe, a mene teraju i vredjaju kako bih im nešto dala. E, nedam. Bog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

angazirajte odvjetnika pa ce te saznati.

Dogovorite se o tarifi. primjerice mozete s njime dogovoriti da ce biti placen tek kada se proda nekretnina (npr. ponudite mu 5% od prodajne vrijednosti vaseg dijela nekretnine) i onda ne mozete reci da vas je oderao, a i njemu je u interesu da se brzo rijesi jer ce prije do novaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo šta se meni pokazalo u takvim slučajevima najbolje:

kontaktirati sudskog vještaka za graditeljstvo, opisati im kuću, gdje se nalazi itd i pitati koliko bi koštala procjena (poznato mi je da su u Zadru dvojica, možda ima i u Novalji ali mi to nije poznato) .

Osim toga, raspitati se kako se kreću cijene kuća u blizini, sigurno će vam to i susjedi znati reći :-)

kada je procijeni ponuditi rođacima da otkupe vaš dio i da vas se na taj način riješe jer ako kuća nije etažirana, ne vjerujem da će netko baš htjeti kupiti vaš suvlasnički dio jer mu se neće dati natezati s vašim rođacima. Ili dogovoriti s rođacima da prodate sve i podijelite po pola. Za jednu i drugu prodaju će vam trebati odvjetnik zbog toga što nasljeđivanje nije provedeno u zemljišnim knjigama pa će to trebati pripaziti kako opisati u ugovorima. nadam se da sam malo pomogla, ako tko ima boljih iskustava - molim nek napiše i meni će koristiti ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram vam reći da sam zadovoljna vašim razmišljanjem. Na Sličan način sam i ja razmišljala i radila. Zbog nekih neuskladjenih izjava kao i pojava ljubomore i zavisti nisam imala pravovaljane instrukcije. Mogu vam reči da sam baš danas rodjacima u pismenoj formi ponudila otkup polovine kuće s tim da sam im dala rok od 30 dana za odluku. Ukoliko ne prihvate cijenu moraćemo drugačije odraditi ovaj problem .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija