Jump to content

razvod braka, zamjena nekretnina


boris14

Preporučene objave

supruga i ja smo predali zahrtjev za sporazumni razvod braka krajem kolovoza, sve je još u toku (krajem ovog mjeseca imamo termin za socijalnu radnicu) i do službenog razvoda nebi trebalo doći još nekoliko mjeseci. postoji mogućnost da bi zamijenili nekretnine pa bi to probali izvesti darovnim ugovorima (da izbjegnemo porez) dok smo na papiru još u braku s tim da je moja nekretnina 1/1 na mene (nije bračna stečevina) a ona bi svoju morala prvo darovnim ugovorom dobiti od mame pa tek onda ju "darovati" meni. zanima me koliko ta procedura traje i može li se darovni ugovor između nas dvoje uopće provesti obzirom da smo predali papire za razvod ali smo još uvijek službeno u braku. molim pomoć/savjet, po mogućnosti žurno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još jedno pitanje...kada sud odredi iznos alimentacije, može li se ista uz ovjerene izjave kod JB platiti unaprijed gotovinom...npr. može li se gotovinom isplatiti iznos za 2 godine unaprijed ako se sve to obostrano ovjeri kod JB? u izjavi se navede točan mjesec do kada je alimentacija plaćena a nakon tog datuma sa nastavlja sa redovitom mjesečnom isplatom...znam da postavljam malo neuobičajena pitanja ali takva nam je i situacija...MOLIM VAS ZA ODGOVOR NA OBA PITANJA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se prvog upita tiče - možete, jer vas pokriva i oslobođenje iz čl. 13. t. 3. http://www.zakon.hr/z/69/Zakon-o-porezu-na-promet-nekretnina.

znači, to se može sa darovnim ugovorima odraditi sve do pravomoćnosti sudske presude i konačnog riješenja o rastavi braka? treba li zamjenu spominjati kod socijalne radnice ili to nije bitno?

unaprijed hvala na odgovorima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija