Jump to content

Zakon i prava trudnice


Bura

Preporučene objave

Zanima me koja su prava trudnice ako je prijavljena na određeno radno vrijeme ?

Primjer; Kod poslodavca sam prijavljena na određeno radno vrijeme ( 30.09.2006.godine ) , a sad sam na trudničkom bolovanju . ( Trudnoća sa 6. tjedana ). Da li me poslodavac može otpustiti sa istekom ugovora i zatvaranjem bolovanja ?

Hvala -:))))

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na žalost da, okolnosti kao što su bolovanje i porodiljni dopust ne utječu na prestanak ugovora koji je sklopljen na određeno vrijeme :-( . Potpuno je drugačije kada se radi o ugovoru na neodređeno, žalosno, ali je tako, ugovor se jednostavno ne produži, trebate otići po zaključenu radnu knjižicu i poreznu karticu, rok za prijavu na Zavod - 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na žalost da, okolnosti kao što su bolovanje i porodiljni dopust ne utječu na prestanak ugovora koji je sklopljen na određeno vrijeme . Potpuno je drugačije kada se radi o ugovoru na neodređeno, žalosno, ali je tako, ugovor se jednostavno ne produži, trebate otići po zaključenu radnu knjižicu i poreznu karticu, rok za prijavu na Zavod - 30 dana.

 

I onda ukoliko ste hrvatska državljanka ostvarujete pravo na rodiljnu naknadu i na naknadu plaće za vrijeme bolovanja - komplikacije za vrijeme bolovanja do početka rodiljnog dopusta (ako se zadnji dan kada je istekao ugovor nalazila na bolovanju)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vezano za moj problem , na koji broj telefona u Istarskoj županiji možemo dobiti više informacija . Meni je doktor otvorio bolovanje zbog komplikacija i naveo strogo mirovanje do daljnjega, što znači da ću onda imati pravo na porodiljnu naknadu i naknadu plaće za vrijeme bolovanja . Jesam li u pravu .... Hvala najljepša ! -:))))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija