Jump to content

Pokretanje ponovno ovrhe nakon odustajanja od strane Tele2


Antun Jagić

Preporučene objave

Ovako prije kakvih 6.mjeseci tele 2 je pokrenuo ovršni postupak protiv mene, nakon mojeg prigovora, isti traže izuzeće općinskog suda u Glini, te prebacuju isti predmet na općinski sud u Samobor, gdje nakon nekog vremena dobivam rješenje od istog suda da su isti odustali od tužbe,. Prije 7 dana dobivam poziv na sud za istu tu ovrhu, mene sad interesira ako su isti odustali jednom od postupka da li ga isti mogu ponovno pokrenuti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud pošalje rješenje gdje kaže

I Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave javnog bilježnika... posl. broj. ... stavlja se izvan snage u dijelu u kojem je određena ovrha i sve provedene radnje se ukidaju.

II Postupak će se nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga.

 

Čisto je normalno da ćeš dobiti poziv od suda za pripremno ročište jer ti u točki II iznad piše da će se postupak nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga.

Dobro pročitaš što ti piše na tim papirima od suda pa pripremiš dokaze, obranu i u bitku za pravicu.

I ja imam tako veselje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nadležan je sud prema mjestu prebivališta ovršenika.

ako to mjesto (Samobor) nije mjesto tvog prebivališta prigovori nenadležnosti suda.

teleoperateri nemaju potpisan ugovor pa prema tome nije ugovorena mjesna nadležnost suda,

čl.70 d) Sporazum o mjesnoj nadležnosti (ZPP)

Ako zakonom nije određena isključiva mjesna nadležnost suda, stranke se mogu sporazumjeti da im u prvom stupnju sudi sud koji nije mjesno nadležan, uz uvjet da je taj sud stvarno nadležan.

Taj sporazum važi samo ako je sastavljen u pisanom obliku i ako se tiče određenog spora ili više sporova koji svi proistječu iz određenog pravnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

g. Bovu, opet ste promašili bit, tj. pitanje a dali odgovor na onaj dio gdje g. Antun Jagić samo opisuje situaciju. Pitanje je bilo slijedeće "...mene sad interesira ako su isti odustali jednom od postupka da li ga isti mogu ponovno pokrenuti?" Uvjeren sam da je g. Antun Jagić propustio priliku na prigovor nadležnom sudu vezano uz mjesnu nadležnost suda pošto je objava datirana 28.10. a isti u njoj spominje da "Prije 7 dana dobivam poziv na sud...", dakle prije, sada već, 10 dana dobio je poziv na pripremno ročište a rok za žalbu obično je 8 dana, s tim da na mom pozivu za pripremno ročište nigdje ne stoji da imam pravo na žalbu.

Ja sam 6 mjeseci prije Poziva na pripremno ročište od istog suda dobio Rješenje kojim se ovrha stavlja van snage a postupak će se nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga i na njemu sam imao rok za žalbu od 8 dana i to Županijskom sudu preko Općinskog suda.

g. Bovu, i na moje pitanje o broju dostava ste isto promašili odgovor.

Meni je javni bilježnik u 8 godina Ovršno rješenje dostavljao 4 puta, što sam vidio u spisu po kovertama. Moje pitanje je bilo mogu li pobiti ovrhu, proglasiti ju nevažećom i kako, pošto ovrhovoditelj nije poštivao Ovršni zakon iz tog vremena, a većina ga tumači na način da je ovrhovoditelj bio dužan oslati mi preporučeno rješenje dva puta i izvjesiti na svoju oglasnu ploču te nakon 8 dana proglasiti ga valjanim (ili kako se već veli).

 

Ja, čini mi se, ovdje ne mogu dobiti odgovore na moja pitanja pa evo idem pokušati pomoći onima koji znaju manje od mene što mi je prilika da i sam nešto naučim, provjerim ono što znam i razmislim o onome što ne znam jer za 40 dana imam pripremno ročište. Kakav će to biti boj. David protiv Golijata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovorima , g.Bovu hvala na inf. za nadležnost suda, a g. Stipus pogodili ste srž problema, ako su isti odustali od tužbe, da li isti mogu ponovno pokrenuti ovršni postupak, najgore je u tome što sam sve papire nakon što sam dobio od Općinskog suda Samobor da isti odustaju od tužbe izbrisao email-ove, papire pobacao odnosno njihovo traženje novca za raskid ugovora što im nisam bio dužan platiti ostalo mi samo par fotografija na komp. kao dokaz, a mislim da u ovoj državi je bilo dosta toga ako ti netko ne pruža usluge koje bi trebao mislim da ne treba niti naplačivat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nisu odustali od tužbe, izgleda da vas Tele2 malo voza da Vam dodatno zakomplicira život. Ako su povukli rješenje o ovrsi na osnovu vjerodostojne isprave tada se stvar vodi na sudu kao prigovor protiv platnog naloga. To bi trebao biti onaj prvi papir kojeg ste vi, nečitajući pažljivo, shvatili kao kompletno povlačenje tužbe. Pretpostavljam da ste 'prije sedam dana', sada već više, dobili poziv za pripremno ročište koje će se održati tada i tada, na tom sudu, u toj sobi a u potpisu taj i taj sudac. Na tom papiriću imate i neke upute što, kako i kada. Ja sam u mom slučaju sastavio prijedlog za pribavu spisa koji sadržava listu svih dokaza za koje smatram da mi mogu pomoći na pripremnom ročištu. Sve dokaze morate predložiti najkasnije do pripremnog ročišta, osim onih za koje se postoji opravdan razlog zbog čega niste mogli. Pošto ste zbrisali i pobacali dokumente, predlažem da složite prijedlog za pribavu spisa gdje tražite da suprotna strana, odvjetnik koji zastupa Tele2, od Tele2 pribavi dokaze koji vam mogu pomoći. Taj prijedlog potrebno je odnijeti u pisarnicu suda a možete ga poslati i faxom na broj 01 3335055. Na dokument stavite svoje podatke, podatke suca koji vodi pripremno ročište, oznaku predmeta, datum i opis, i obavezno potpišite. Pokušajte mi opisati cijeli slučaj s tele2, ali baš točno, možete mi poslati i papiruse pa vam možda mogu pomoći u strategiji obrane. Ja sam amater, nemam veze s pravom ali snalazim se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče usluga koje ne biste trebali platiti ako nisu pružene, i tu ima neko pravilo, nakon prekida ugovora korisnik bira kojamu je opcija povoljnija: platiti preostale mjesečne obveze po ugovoru ili platiti pogodnosti koje je ostvario potpisivanjem ugovora. Na primjer, ako vam je ostalo 10 mjeseci po 100 kuna ili ako ste dobili mobitel s 500 kuna popusta tada je logično da ćete platiti ovih 500 kuna radije nego 10x100=1000 kn. Ako ste pisali prigovor na taj kumulativni račun i ako ga imate, to vam može značajno pomoći. Isto ako imate njihov odgovor na prigovor, šteta što ste brisali mailove. U tim ovrhama oni u većini slučajeva idu na foru ak ide - ide, a u stvari možete osporiti i ovrhu gdje ste stvarno dužni samo ako si date malo truda.

Što se tiče nadležnosti suda, proučite Zakon o parničnom postupku, tamo negdje pište i vezano za to pa ako zakon dopušta tu mogućnost na opisani način podnesite faxom Općinskom sudu u samoboru prigovor za nadležnost suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija