Jump to content

Žalba na prvostupanjsku odluku


moonie53

Preporučene objave

Dakle, nakon 9 godina hodanja po sudu i kod odvjetnika dobili smo prekjučer odluku da smo izgubili parnicu. Parnicu su podigli prvi susjedi koji su htjeli upisati česticu zemlje koja je već tak i tak na njihovom dvorištu (taj dio smo im prepustili), a ostatak smo ogradili. Kad smo im te davne 2005. godine rekli da taj dio odu upisati pod svoje, oni su na nas udarili tužbom pod objašnjenjem da smo im to oduzeli plus još jednu česticu koja je u našem vlasništvu već više od 50 godina. Uglavnom, zbog našeg jadnog odvjetnika izgubili smo parnicu i sad moramo platiti ogromne troškove da bi oni uknjižili ono što smo im davali pred skoro 10 godina. Sad nas zanima što možemo napraviti? Nemamo pravo na žalbu jer je to prvostupanjska odluka. Koliko sam uspjela shvatiti nemamo pravo niti na reviziju jer vrijednost toga nije nešto velika. Veći su troškovi suda. Možemo li tražiti ponovno pokretanje postupka i što je za to potrebno? Naravno, troškovi bi se u tom slučaju ponovno ispočetka gomilali, jel? I samo da naglasim, susjedi cijelo vrijeme mijenjaju iskaze, pozivaju se na ugovor u kojem se nikakva čestica ne spominje, naši svjedoci su preslušani samo jednom (a na rješenjima od suda stoje da su prisustvovali i davali iskaze što nije točno) i slično. Naši sudovi su jad i bijeda, a trebali bi zastupati neku pravdu. Što da radimo? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju ne radi se o prvostupanjskoj odluci.

 

Dakle, oduka je pravomoćna. Mogućnosti? Izvanredni pravni lijekovi - revizija, redovna po kriteriju VPS-a, isti mora biti iznad 200.000,00 kuna. Izvanredna revizija je čista teorija. Ponavljanje postupka - vidite si čl. 421-431. ZPP-a, koje uvjete morate ispoštovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Ako je bilo kršenja ustavnih prava u provođenju postupka tada imate pravo u roku od 30 dana od primitka drugostupanjske odluke ustati ustavnom tužbom .

U ustavnoj tužbi moraju biti navedena koja ustavom zagarantirana prava su Vam povrijeđena i koja ljudska prava , da li je bilo kršenja prava jednakosti pred sudom .U ustavnoj tužbi se ne mogu i ne smiju ponavljati žalbeni razlozi iz ranijih žalbi niti pričati o pogrešno utvrđenim činjenicama .

Vaš odvjetnik nije bio korektan kada Vas nije informirao o mogućnosti uspjeha u sporu

ili o tome da izgubite spor i da Vam se nagomilavaju troškovi .

Ima nažalost odvjetnika kojima je u interesu da se postupak oteže i da gomilaju troškove , a često se i dogovaraju sa sucima i drugim odvjetnikom i dijele dobit .U malim sredinama odvjetnici samo gule stranke a rade neprofesionalno i vrlo malo ,ne izdaju račin za primljeni novac i ne prijavljuju porez u skladu sa primljenim novcem .

Gotovo je nevjerojatna razlika u cijeni odvjetničkih usluga u manjim sredinama od onih recimo u Zagrebu .Imam slučaj da je odvjetnica u Zagrebu za 7 godina uspješnog

vođenja spora naplatila svega 6.ooo kn. , a u Rijeci bi to koštalo barem 60.ooo.kuna

ili u još manjim sredinama .oko Rijeke .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija