Jump to content

Ovrha nad dvije nekretnine zbog duga 6 000 kn, molim savjet


susjed123

Preporučene objave

Ovako, kako bi i naslov sam dao naslutiti, uslijed duga Komunalnom poduzecu u iznosu 5741kn, otac mi je dobio rjesenje Suda kojime se predbiljezba pretvara u uknjizbu prisilnog zaloznog prava.

Radi se o dvije nekretnine, konkretno jedan stan i jedna vikendica, kojima je trzisna vrijednost visestruko veca od iznosa duga koji postoji, zanima me da li je moguce prodati jednu nekretninu kako bi se taj dug namirio, iako na stranicama geodetske uprave postoji evientirana zabiljezba ?

Kako je prosao rok za zalbu od 15 dana (a sam nisam bio upucen o samome postupku do prije 20min) , postoji li i dalje mogucnost dogovora o otplati duga na rate, kome se obratiti u tom slucaju, Sudu ili predlagatelju postupka, tocnije navedenom Komunalcu te brise li se taj teret placanjem ukupnog duga, naravno uz predvidjene zatezne kamate ?

Jos jedno laicko pitanje, ako je prodaja navedene vikendice i moguca, mora li se prije prodaje sastaviti ugovor kod javnog biljeznika da ce se sva dugovanja podmiriti..?

Isprike na neupucenosti cak i kod postavljanja pitanja, jednostavno sam laik za ovo podrucje. Iskreno zahaljujem na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija