Jump to content

Zabrana korištenja strane vozačke dozvole


Crni88

Preporučene objave

Hrvatski sam državljan sa prebivalištem u Sloveniji i posjedujem važeću Slovensku vozačku dozvolu,a koju sam prije godinu dana dobio odnosno zamijenio za hrvatsku voz. dozvolu,e sad pošto sam prije godinu dana imao važeću Hrvatsku vozačku dozvolu,a sa kojom sam napravio prekršaj i sada sam dobio zabranu upravljanja od 6 mjeseci,e,sad me zanima,pošto ja nemam više Hrvatsku voz. dozvolu,a ona hrvatskoa vozačka,sa kojom sam napravio prekršaj,a koja je vraćena MUPU službenim putem,da li ja smijem upravljati os. vozilom u Hrvatskoj sa Slovenskom voz. dozvolom,jer ja nemam zabranu korištenja inozemne voz. dozvole,i na kraju krajeva,ne mogu se voditi u vozačkim evidencijama u obe države,molio bih za odgovor ili savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršajni zakon RH čl.58 st.5 kaže ovako;

Zabrana upravljanja motornim vozilom izrečena osuđeniku,koji ima stranu vozačku dozvolu,sastoji se u zabrani njezina korištenja na području R.H.a ta zabrana upravljanja koju ja imam,a koju sam počinio sa hr. vozačkom,ne sadrži te elemente,a to znači,da ja nemam zabranu korištenja strane voz. dozvole na teritoriju R.H.,ima još nešta,nemoguće je da se vodim u evidenciji vozača u Hr. i Slo.,jer ja sam vozačku položio u Slo.,kao što se ne može biti prijavljen na dvije adrese u EU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba ne treba imati vozačku dozvolu da bi se vidjeli evidentirani prekršaji i zabrane, a što se tiče tebe, imao si vozačku dozvolu i ona je upisana u evidenciju (iz koje se ne briše, nego se eventualno mijenja njen status i stavljaju napomene), tako da niti tu ne postoji nikakva sumnja.

 

Stvarno nema smisla raspravljati o ovome - imaš zabranu upravljanja nekom kategorijom na području RH i to je to, bez komplikacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa,iskreno da kažem,ja to i radim,jedanput su me zaustavili na graničnom prijelazu u Lupinjaku,te su vidjeli tu famoznu zabranu upravljanja,koju sam počinio sa hr. vozačkom i naravno,uhitili te sproveli na prek. sud u Krapini,gdje me je sutkinja odmah oslobodila,a radi spomenutog čl.58 st.5 prekršajnog zakona,jer kao što rekoh-nemam zabranu korištenja strane voz. dozvole na teritoriju R.H.,a poslije sam nazvao zapovjednika P.P. gdje je vraćena moja hr. vozačka,on mi je rekao da je moja vozačka evidencija arhivirana,e sad šta to znači ne znam,ali znam,da me tu gdje živim više ne zaustavljaju i zasad nemam problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što će odlučiti VPS, to će odlučiti VPS..a pitanje forumu bi moglo biti:"Trebao bih savjet ili iskustvo što bih mogao očekivati od VPS temeljem toga i toga"..ovo baš i nije chat na F, uglavnom služi potrebitima s raznim pravnim problemima na koji moderatori i oni koji se osječaju kompetentni pokušavaju dati što bolji i točniji pravni savjet..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija