Jump to content

Osobna iskaznica


ChosenOne

Preporučene objave

Poštovani,

 

vidim da kreću odavno informacije po vijestima u vezi mijenjanja prebivališta na osobnim iskaznicama u Hrvatskoj, može li netko da mi objasni o čemu se točno radi budući da nisam baš shvatila kakve su promjene te kakve su posljedice ako se osobne kartice ne dođu da promijene u vidu novih stvari, trenutno živim u BiH a imam Hrvatsko državljanstvo te sam rođena tamo, a tako imam i Hrv osobnu iskaznicu koja vrijedi do 2016. godine, ali su me zabrinuli s ovim novim informacijama koje daju u vezi tih promjena. Da li mogu da dođem kad mi istekne osobna iskaznica u Hrv i radim novu i da li će biti kakvih problema ako je tad napravim, a ne sad u ovom roku koji je određen do 29.12.2014.

Molim vas da mi netko odgovori i hvala unaprijed...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mozete imat dvojno drzavljanstvo i dvije adrese negdje se morate odjaviti ..znaci ako ste prijavljeni u BIH u RH morate odjavit prebivaliste i tada ostajete drz hrvatske ali sa stranom adresom,RH putovnicu imate a osobnu nemate. To se radi da osobe sa dvojnik drzavljanstvom ne uzimaju prava iz jedne a istovremeno i od druge drzave. Npr socijalna pomoc,porodiljni...itd itd a to sto oni obavjestavaju za osobne iskaznice to je sve u svezi toga njihove lakse kontrole dvojnih adresa koje vam oni nece reci. Uglavnom oni zele da ako imate adresu u rh da tu i zivite.. Ako nezivite odjavite se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

 

zanima me da li se u svrhu vođenja elektroničkog očevidnika službenika može tražiti od istog da dostavi fotokopiju osobne iskaznice u boji te da ju poslodavac skenira i ubaci u eOčevidnik kao sastavni dio istog. Pročitala sam dosta pravilnika izakona vezanih za zaštitu osobnih podataka, osobnu iskaznicu i pravilnik o očevidniku ali nisam nigdje našla odgovora na to pitanje. Također od poslodavca nismo dobili konkretno objašnjenje već samo da je to u svrhu digitalizacije papirnatih očevidnika.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija