Jump to content

ugovor za odvjetničke usluge u eurima


networker

Preporučene objave

molim pomoć.

nakon 20 eset godišnjeg spora koji sam na kraju dobio odvjetnik mi je 15 dana prije ulaska u nekretninu koju sam dobio u tom sporu rekao da ima kupca za istu i da napravimo ugovor o njegovim uslugama i da ukalkuliram i 5% njegovih usluga u posredništvu.jako sam bio sretan da ću to dobit nakon 20 g i potpisao sam taj ugovor.ugovor je glasio na iznos od 13700eura(bez naznaka kunske protuvrijednosti).kad sam potpisao ugovor od kupca ni traga u nekretninu sam ušao 20 dana nakon potpisivanja ugovora i bila je totalno devastirana ne ona sa slika i koja je bila predmet nagodbe.poludio sam raskinuo ugovor sa odvjetnikom i zatražio račun njegovih usluga.isti mi je dostavio 20dana nakon potpisivanja ugovora u eurima i bio je u kunama sa pdv i ostalim.nije se ni slagao sa cijenom od 13700eura.ja mu nisam platio tužio me i moj novi odvjetnik je pobijao tužbu.činjenice su mu bile da je ugovor u eurima koji nije sredstvo plaćanja između fizičkih osoba u Hrvatskoj,da je ispostavljen račun datiran nakon ugovora i da nije isti i da se u tom računu puno stavki neslažu par puta pdv duplo ispostavljen i slično.sud je presudio u korist odvjetnika.imam sljedeći lijek žalba županijskom sudu.molim mišljenje o ugovoru u eurima bez navođenja plaćanja u kunskoj protuvrijednosti.dali račun ispostavljen poslije ugovora u kunama pobija sam ugovor.dali imam šanse na županijskom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odvjetnik je trebao nakon svake radnje ispostaviti račun i naplatiti svoju uslugu.

zastara potraživanja duga je 5 godina. sve nenaplaćene radnje unazad 6 godina su u zastari.pozovi se na zastaru. na nju sudne pazi po službenoj dužnosti.

 

podmetnuo ti ugovor o posredništvu u kom je naveo i svoje ranije usluge da bi priznao dug. osporavaj ugovor koji si potpisao pošto te doveo u zabludu da će posredovati pri prodaji nekretnine.

 

kad sam pročitao do kraja vidim da se nisi pozvao na zastaru potraživanja duga.

teško da će ti uvažiti žalbu ali napiši da je ugovor ništetan , potpisan u zabludi i glasi na stranu valutu koja nije legalno platežno sredstvo u Hrvatskoj.

 

plaćanje u devizama je prihvatljivo(ako ste zaposleni izvan Hrvatske) ali kamate se plaćaju kao kamate na štednju u eurima u mjestu plaćanja.

kamate su puno manje od kamata u kunama(zakonske zatezne kamate).

 

rješenje VSRH Broj: Rev 706/1993-2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala bovu.

ma pozvao sam se i na zastaru ali je sudac dosudio da potpisivanjem ugovora u eurima se prekida zastara i praktično taj pojam više ne može da se koristi.i ja i odvjetnik smo građani Hrvatske i jedino je to šansa pošto je ugovor u eurima i nema dodatak u protuvrijednosti kuna.nakon što sa potpisao taj zlonamjerni ugovor zatražio sam račun i on mi je ispostavljen ali u kunama pa to može bit isto jedan od uvjeta za žalbu jer dovodi u zabludu po kom postupati ugovoru u devizama ili računu u kunama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako si se u prvostupanjskom postupku pozivao na zastaru o zastari je sud trebao odlučiti.

uz žalbu županijskom sudu dostavi pismeno iz kojeg se vidi da si se pozivao na zastaru.

pozovi se na povredu materijalnog prava.

i rad novog odvjetnika bi morao nadgledati.

 

tvoj dug je u zastari sve preko 5 godina od podnošenja tužbe.

odvjetnik je morao za svaku radnju ispostaviti račun i naplatiti svoju uslugu.

spor je trajao preko 20 godina. u zastari su svi troškovi od prije 15 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala bovu.

tako sam i ja mislio o zastari.

ali sud je presudio da se zastara prekida potpisivanjem mog ugovora o naplati odvjetničkih usluga iako su prošle 22godine cjelog postupka i bilo je masu rješenja,ovršnih poslova i slično.mene je praktično odvjetnik prevario jer mi je kroz nuđenje usluga o posredovanju(koje poriče) poturio ugovor kojim je legalizirao svoja nezakonita ponašanja jer nije ispostavio ni jedan račun do tad,nismo imali ugovor o nagradi tako da je trebao po mom.ali prvostupanjski to nije uzeo u obzir nego mojom radnjom potpisivanja ugovora o uslugama odvjetnika prekinuo tok zastare rješenjem i pozivanjem na neke odredbe da ih ne tražim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

ipak je za mene drugostupanjska presuda bila nepovoljna.sud nije uvažio navode moga odvjetnika.sad idemo na izvanrednu reviziju a poslije na ustavni ako ne bude sve ok.zanima me dali i na koji način je najbolje tužit odvjetnika za obmanu i prevaru jer je niz radnji u mom slučaju propustio napravit i time me doveo u zabludu da potpišem po mene nepovoljan ugovcor.saznanja su sad da se nije ni smio ni mogao potpist ugovor jer je znao da merni nanosi štetu.koja vrsta tužbe bi bvila za mene najbolja(tužba za prevaru) ili neki drugi vid.puno navoda o prevari mogu dokazat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija