Jump to content

Upis vlasništva nakon 20 godina od građevinske dozvole


boba7

Preporučene objave

1994. ishodujem pravomoćnu građevinsku dozvolu za adaptaciju tavana u stan u zgradi sa 14 vlasnika. Od svakog vlasnika kupujem dio i ovjeravam ugovor u kojem je i tabularna izjava. Svi ti ugovori nabrojani su u građevinskoj kao osnova za vlasničke odnose, a i ugovor o financiranju sa Gradom nosi naslov; gradnja na vlastitom zemljištu.

 

Nisam zatražio uporabnu iako je stan izgrađen točno prema građevinskoj a zbog spora sa izvođačem, tj. nisam mogao godinama od njega dobiti potrebnu papirologiju. Kako se sada krenulo u povezivanje vlasničkih ugovora za sve zgrade, pozvan sam na sud kako bi donio dokaze o vlasništvu. Sud traži i ugovore sa nekadašnjim stanarima, tadašnjim vlasnicima ali i ovjerene izjave novih vlasnika?

 

Zatražio sam odmah i uporabnu dozvolu u nadi da ću tako nešto postići ali i oni traže neki dokaz vlasništva, kako sam shvatio neku poveznicu starih vlasnika sa novima, jer je prošlo puno vremena?

Zašto građevinska dozvola nije dovoljna za vlasničke odnose kada iz nje proizlazi da gradim na vlastitom vlasništvu koje sam dobio ugovorima sa nabrojenim dotadašnjim vlasnicima? Zašto moram čuvati originale ugovora više od dvadeset godina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sklopili ste kupoprodaju ali to niste nikad proveli u z.k.uredu.

 

Hvala na odgovoru. Da li danas mogu provesti te ugovore stare dvadeset godina a na osnovu kojih sam dobio građevinsku (što je i u njoj pojedinačno nabrojano) ili se mora baš ići sve ponovno sa novim vlasnicima. Mislim, ti novi vlasnici su bili svjesni da je zajednički dio prodan meni otprije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor ne možete provesti bez suglasnosti(tabularne isprave)trenutno upisanih vlasnika.

 

Ako neki današnji vlasnici ne žele potpisati tabularnu, mogu li ipak nešto učiniti?

Znači da to što sam (očito jedini u ovoj zemlji) sve uredno platio, dobio pravomoćne dozvole i sl. sada ne mora puno značiti ako me neki novi pohlepni vlasnik blokira?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija