Jump to content

Prijava odvjetnika odvjetničkoj komori


bm16

Preporučene objave

Pozdrav, možete li mi pomoći u vezi jedne stvari, htjela bih prijaviti odvjetnika odvjetničkoj komori zbog zanemarivanja stranke, nesavjesnog rada, i samovoljnog odgađanja sudske parnice (lagao je sudu da sam bolesna te je taj sud odgođen godinu dana!), a i nedostupan je već nekoliko mjeseci niti ured niti mobilni, a niti preko suda. Može li mi netko reći kako sastaviti prigovor i pritužbu, i klauzulu sastavljanja (znam jedino da moram dati kopije dokumentacije slučaja uz prigovor). Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Nemojte molim vas, počinjati sa teorijama zavjere.

 

Odgovora nema, iz razloga, jer je dokazivanje ovakvih navoda, u pravilu, svedeno na riječ protiv riječi, a sam HOK, osim iznimno (kada se doista radi o velikim i iz neba vidljivim previdima), takve prijave smatra smiješnima. Što ne znači da korisnik "bm16" ne može pokušati, ali sportskim žargonom rečeno - nije favorit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi odvjetnici (kao i svi javni bilježnici i sudski vještaci) dužni su sklopiti policu osiguranja od odgovornosti za nesavjestan rad. Da sam ja na vašem mjestu, od osiguravajućeg društva u kojem se osigurao odvjetnik (ako doista postoje čvrsti i nedvojbeni dokazi o štetniku, oštećeniku, štetnoj radnji i nastaloj šteti) bih tražila naknadu štete u određenom iznosu postavljanjem odštetnog zahtjeva, a potom, ako zahtjevu ne bi bilo udovoljeno, i podnošenjem tužbe za naknadu štete.

 

Što se tiče prijave odvjetnika disciplinskim tijelima odvjetničke komore, zaista ne znam da bi takva prijava imala propisanu formu, ali to bi se možda nalazilo u statutu i pravilnicima HOK-a...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija