Jump to content

Javna objava podataka poslovnog partnera


Lege_Artis

Preporučene objave

Tvrtka koja se bavi certificiranjem proizvoda objavila je na internetu podatke svojih poslovnih partnera u smislu "ovo su tvrtke koje su obavile ili djelomično obavile certificiranje". Način objave liste laiku sugerira da tvrtke, koje su djelomično obavile certificiranje kod te tvrtke ili nisu na datom popisu, ne rade po zakonu iako to ne odgovara istini. S obzirom da ta tvrtka nije jedina koja to radi i da je popis pun tvrtki koje ne postoje ili su certificiranje obavile prije puno godina (prije stupanja na snagu novog zakona), pitanje je dali je ovakva objava zakonita i dozvoljena? Radi se o tome da netko tko ne pozna propise stječe dojam da te tvrtke rade protuzakonito te im se time može učiniti velika materijalna šteta.

Napominjem da tvrtke nisu dale privolu za objavu podataka.

Sory ako je tema za neki drugi formu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je u tome što je to objavljeno na način koji općenito daje krivu predodžbu o ispravnosti svih tvrtki u branši! Nije objavljeno na način: "Navedene tvrtke su kod nas obavile certificiranje za određenu vrstu proizvoda..." već je rečeno "Tvrtke koje su izvršile certificiranje..." sugerirajući time da ostale rade nelegalno! Osim toga postoje i druge tvrtke koje se bave certificiranje a moguće ga je obaviti i van HR. Mnoge od tvrtki čija imena nisu objavljena to niti ne znaju, a i one koje su objavljene kao djelomično certificirane to neće pročitati što znači da i ne mogu tražiti da im se ime makne s popisa. Zato je pitanje dali je to zakonski dozvoljeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija