Jump to content

Zakonski pripadajući dio


magda65

Preporučene objave

Poštovani, vlasnik sam stana u obiteljskoj kuci (etažirana kuća, vlasništvo uknjiženo). Kuća naravno ima i određeni dio dvorišta, parkirališta,vrta (po zk ulošcima) ali je cijelokupno u vlasništvu drugog stanara. Na koliki dio dvorišta imam pravo kao vlasnik jednog stana (zakonski dio ili nužni dio ili dio na koji imam pravo radi zajedničkog korištenja). I kako mogu na navedeno ostvariti pravo odnosno koristiti. Da li treba kakva suglasnost vlasnika i sl. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to piše u vašem zemljišno-knjižnom izvatku: imate vlasništvo nad posebnim dijelom nekretnine u cijelosti (1/1) i suvlasništvo u određenom omjeru na zajedničkim dijelovima zgrade, u onom omjeru u kojem to piše. u pravilu su to idealni omjeri, određeni su samo računski ovisno o broju suvlasnika, a koriste se sukladno odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima kojima je regulirano suvlasništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost u zk izvadku je naveden samo stan i ne spominju se zajednički ili posebni dijelovi. Naime kuća gdje je stan nalazi se na jednoj čestici a dvorište je druga čestica, ali je sve zajednički cjelina.

 

građevina je neodvojiva od čestice na kojoj je sagrađena, i svaki suvlasnik je u definiranom udjelu suvlasnik cijele građevine i čestice. Ali ako se radi o drugoj čestici...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija