Jump to content

Kupovina stana gdje klijent plaća u gotovini


kahi

Preporučene objave

Molim Vas pomoć.Majka prodaje stan koji je pod stambenim kreditom .Imamo kupce koji kažu da bi platili gotovinom tj platili ostatak duga tj kredita koji majka ima.Bili smo u banci i rekli su nam koji je iznos u pitanju i to prenijeli potencijalnim kupcima sa još određenim informacijama .Što nam je dalje činiti kad oni izvrše uplatu da zatvore maminu partiju kredita.Moram napomneuti da je stamb.kredit u kunama i klijent bi prebacio novce iz jedne banke u drugu.Molim Vas pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kupac može preuzet kreditnu obvezu.

za iznos preostalih rata umanjuje cijnu stana.

preuzimanje kredita se navede u ugovoru.

ako je kredit osiguran hipotekom kupoprodajnom ugovoru prilaže i vlasnički list ( na kom se vidi upisana hipoteka). porezna obveza bi trebala biti umanjena za porez na iznoso osiguran hiipotekom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem.Kupac bi odmah sve isplatio..znači kompletan ostatak duga tj to je i ujedno cijena za stan.Zar nakon toga ne bi trebali dobiti nekakvu potvrdu iz banke da je podmiren dug ,mi platimo zatvaranje kredita i onda idemo JB potpisati kupoprodajni ugovor gdje je navedeno da je u cijelosti isplaćena kupovnina i da prodavatelj tim ugovorom to potvrduje?Da li je to proces koji bi trebao biti ako kupac kupi gotovoinom nekretninu koja je na kredit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kahi, ovo vam je najbolje napraviti sve odjednom, što međutim uključuje i banku. Tu su pravila igre jasna, sve se definira i nema opasnosti ni za koju stranu. Ovako bez banke igrate na povjerenje, a ono može biti iznevjereno, i prouzročiti velike probleme u budućnosti.

 

U redu.Što mi Vi savjetujete?Kako bi Vi to napravili?..Hvala unaprijed na pomoći..Znači zajedno sa kupcem u banku i onda zajedno kod JB da se napravi kupoprodajni ugovor?

 

Ažurirano

 

Ažurirano

 

dobar neki kupac kad ima povjerenja u prodavatelja da će otplatiti dug u brisati hipoteku.

 

Tako nam je kupac rekao da će uplatiti.I meni je čudno da nam netko tako vjeruje ali hvala Bogu da smo mi normalni i da nemamo namjeru nekoga prevariti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, potrebno je napraviti izračun preostalog duga u slučaju prijevremene otplate kredita, to vam može jedino banka reći. Ujedno iskoristiti situaciju da se dogovori s bankom mehanizam i datum plaćanja, čime ujedno vi izlazite iz odnosa s bankom kao njen dužnik, ujedno i prodajete nekretninu kupcu, banka po otplati skida hipoteku, a kupac dobiva potpuno čistu i neopterećenu nekretninu. Hoće li to ići simultano ili sukcesivno, stvar je dogovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija