Jump to content

pravo služnosti


bese

Preporučene objave

Kroz moje dvorište su prolazili i provozili dva susjeda na svoje parcele, a ja sam parkirala svoj auto na njihovu pacelu kako bi oni mogli proći preko moje parcele. Susjedi su zabranili da se ja parkiram na njihovu parcelu, te sam se ja nastavila parkirati na svoju parcelu i oni sad ne mogu pokraj mog auta proći automobilom na svoje parcele. Oni su me tužili i traže pravo služnosti jer nemaju drugi prilaz. Može li im sud dosuditi pravo služnosti, oni meni nude na svojoj parceli samo jedno parkirno mjesto a ja bi njima trebala dati prolaz od 50 metara kvadratnih i da njima prolazi automobila koliko god ih ima. Ja bi pristala samo na istu kvadraturu. Ima li ko kakav savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točnije 20 godina, ako ciljaju na dosjelost.

da li uopće sud može dodjeliti njima pravo služnosti puta obzirom da ja onda nemam gdje parkirati, da li oni mogu dobiti pravo služnosti a meni nude samo jedno parkirno mjesto na njihovoj parceli, ko ustvari određuje pravila služnosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija