Jump to content

Pravo na novčanu naknadu


irena peka

Preporučene objave

Poštovani

Trebali bi savijet oko jednog specifičnog riješenja ,naime dobila sam odbijenicu na zahtjev za novčanu naknadu sa zavoda za zapošljavanje.

Živjeli smo i radili u Rijeci i suprug je zbog proširenja posla firme u kojoj je zaposlen na neodređeno morao preseliti u Đakovo . JA sam u svojoj firmi gdje sam također radila na neodređeno potpisala Sporazum o prestanku ugovora o radu u skladu s posebnim propisima zbog premjestaja bracnog druga.Naime dobila sam rješenje koje glasi

Članak 40 stavak 1 i 2 zakona propisuje da nezaposlenoj osobi kojoj je prestao radni odnos pisanim sporazumom ,iznimno pripada pravo nanovcanu naknadu ako je radni odnos prestao zbog :

premještajem bračnog druga u drugo mjesto prebivalista u skladu sa posebnim propisima .Obrazloženje glasi :iz iznjetog je vidljivo da nezaposlena osoba neispunjava sve propisane uvjete za priznavanje prava na novčanu naknadu ,jer se potvrda mikulić d.O.o ne smatra posebnim propisima (najcesce djelatnike ministarstva obrane ili MUP-a)pa je rijeseno kao u izreci.Imam pravo na žalbu u roku 15 dana i trebam savijet sta da napisem u toj zalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u rješenju piše da se NAJČEŠĆE odnosi na HV i MUP a u zakonu se nespominju nigdje po meni to se zove diskriminacija a to je kazneno djelo jer šta su nečija djeca vrijednja od moje samo zato šta im otac radi u privatnom sektoru?Zakon bi trebao biti isti za sve a ovim rješenjem još se jednom dokazuje da nije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Irena, kada se misli na posebne propise, misli se na situacije kada radnik biva dislociran odlukom poslodavca, a koja derivira iz raznoraznih drugih podzakonskih akata, i doista se odnosi (po mojim saznanjima) na "plave i zelene dečke". Samoinicijativna odluka radnika iz privatnog sektora da promijeni radno mjesto time nije pokrivena.

 

Poštovani Hurus, kada bi ovo bilo pravno pitanje, bio bi i lagan odgovor. No, ovo je političko pitanje, a politika je ... Ne smijem napisati, jer ću biti prisiljen da sam sebe editiram. Blagajna nam je "u banani", pa se tome očito prilagođavaju i zakoni.

 

Osobno sam za da se i ovakve situacije uključe, jer nije baš da je nekome fora da ide od kuće, na drugi kraj zemlje ili čak u drugu zemlju. Nikad ne znaš što te čeka, današnja tragedija najbolje govori o tome. Ali, tko pita struku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija