Jump to content

Rad za stranca u Hrvatskoj


fiorano

Preporučene objave

Trenutno sam u pregovorima za s jednom stranom tvrtkom. Radio bih za njih kao prodajni predstavnik ovdje u Hrvatskoj. Kako nemaju predstavništvo u RH, jedini način da mi isplaćuju plaću je taj da JA otvorim firmu te ima na kraju svakog mjeseca šaljem tzv. "invoice"' na temelju kojeg bi mi oni onda isplaćivali plaću + mjesečne troškove (službeni auto, laptop, mobitel,...).

 

Iako sam prije par godina imao tvrtku, ovo je za mene novo. Malo sam zbunjen, ne znam što bi bilo najbolje otvoriti - j.d.O.o., klasični d.O.o., ili obrt?

Još bih morao provjeriti s njima što je s amortizacijom službenog auta. Jer ako bih ja mjesečno točio gorivo i na kraju mjeseca poslao troškovnik, oni mi pošalju novce za gorivo, trošak goriva mi se ne priznaje 100% kao trošak pa ispada da ću oporezivi dio morati sam snositi...? Napominjem, ovo još nisam provjerio s njima.

 

Zamolio bih bilo kakve korisne informacije vezano za ovu temu. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

To je sasvim normalni nacin rada... evo i mi tako poslujemo sa Njemackim firmama. Nemora te brinuti nista - ti imas odvojeno svoju firmu (najbolje d.O.o.) - racune njima saljes na mjesecnoj bazi - sto je u tim racunima napisano i sto ti naplacujes je tvoja usluga/vrijeme/gorivo/prijedjeni kilometri...taj racun nema veze sa amortizacijom .- ti najnormalnije mozes auto tociti sluzbenom karticom a putovanja su opravdana Putnim nalogom te izdanim racunom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija