Jump to content

rješenje o ovrsi


toni22

Preporučene objave

molim vas za odgovor. Uložio sam prigovor na rješenje o ovrsi i dobio poziv za sud. Zanima me da li sam uz poziv za sud trebao dobiti i tužbeni zahtjev kako bih detaljno vidio što i kako potražuju jer se postupak nastavlja kao u povodu protiv platnog naloga, pa je ovrhovoditelj morao napisati tužbu i zahtjev ili je nekako drugačije?

 

molim vas za odgovor i puno vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na pripremnom ročištu ukažite na odredbe čl.194 i 284.ZPP

Član194.

Parnica počinje teći dostavom tužbe tuženiku.U pogledu zahtjeva koji je stranka postavila u tijek u postupka parnica počinje teći od časa kad je o tom zahtjevu obaviještena protivna stranka.

Članak 284.

Ako sud smatra da se na temelju tužbe može dalje postupati, naredit će da se primjerak tužbe dostavi tuženiku radi podnošenja pisanog odgovora na tužbu. Sud je dužan u pozivu upozoriti tuženika na pravne posljedice nedavanja odgovora na tužbu (članak 331.b).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam lijepa Matrix, jer bi mi bilo malo nezgodno da mi se na samom ročištu uruču tužba da je čitam te se očitujem, iako otprilike znam o čemu se radi. Mogu li zatražiti od suda ili ovrhovoditelja danas tužitelja, da mi dostavi tužbu ?

 

uvjeren sam da tužbu nećeš dobiti. radi se o prigovoru protiv platnog naloga. ako na raspravi dobiješ tužbu ? možeš tražit dodatni rok za očitovanje.

ali tužitelj/ovrhovoditelj je trebao dostaviti sve dokaze na kojima temelji svoj zahtjev.

 

Zakon o parničnom postupku

Članak 461.a (NN 25/13)

U postupku u sporovima male vrijednosti tužba se uvijek dostavlja tuženiku na odgovor.

U postupku u sporovima male vrijednosti stranke su dužne najkasnije u tužbi, odnosno odgovoru na tužbu iznijeti sve činjenice na kojima temelje svoje zahtjeve i predložiti dokaze potrebne za utvrđivanje iznijetih činjenica.

Stranke mogu na pripremnom ročištu iznositi nove činjenice i predlagati nove dokaze samo ako ih bez svoje krivnje nisu mogle iznijeti, odnosno predložiti u tužbi, odnosno odgovoru na tužbu.

Nove činjenice i nove dokaze koje su stranke iznijele, odnosno predložile na pripremnom ročištu protivno stavku 3. ovoga članka sud neće uzeti u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija