Jump to content

kako doći do ugovora


danijel014

Preporučene objave

pozdrav svima. Molim vas za savjet. Majka mi je sa sestrom prije dvije godine sklopila i potpisala ugovor kod odvjetnika u kojem majka daje kćeri (sestri mi) svoj dio kuće i još neke čestice. Danas mi majka dolazi ( već ima 83 godine) i plaće kako joj kćer ne poštuje ugovor jer da je niti ne posjećuje niti pazi na nju, a navodno se obvezala ugovorom. To je majka nažalost napravila u tajnosti, tako da sam tek ovih dana saznao da joj je dala svoj dio.

 

Obzirom da majka tvrdi da ne zna naslov ugovora niti ima svoj primjerak, može li majka otići kod odvjetnika koji ga je sastavio da joj kaže koji je to ugovor uopće (iako je iz 2008) ili se može i putem zemljišnog suda saznati. Ako se mmože doći do tog ugovora , molim vas za savjet na koji način?

 

Puno hvalla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle da baka ode s mamom u gruntovnicu i zatrazi zk izvadak na temelju tih cestica? Hoce li u zk izvatku pisati da li se sestra uknjizila ili zabiljezila i na temelju kojef ugovora?

 

Također,da li moze traziti primjerak ili kopiju tog ugovora ako joj bude trebati zbog raskida odnosno ako baka odluci tuzbom?

 

Hvala vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle da baka ode s mamom u gruntovnicu i zatrazi zk izvadak na temelju tih cestica?

 

Tako je.

 

Hoce li u zk izvatku pisati da li se sestra uknjizila ili zabiljezila i na temelju kojef ugovora?

 

Pisati će.

 

Također,da li moze traziti primjerak ili kopiju tog ugovora ako joj bude trebati zbog raskida odnosno ako baka odluci tuzbom?

 

Može, sukladno čl. 7. Zakona o zemljišnim knjigama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obzirom da je baka već starija, može li se pisanim putem zatražiti dostava zk izvatka

a šta je to toliko zapelo da baku dižete i potucate po sudu,odite Vi i zatražite/provjerite što vam treba.

Nemojte samo još da pitate kako ću to sve bez bake,jer bi upit bio suvišan,obzirom da su zemljišne knjige javne u smislu odredbi čl.7.ZZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Sve navedeno može se provjeriti putem interneta ako znadete broj čestica.Ako je sestra uknjižila kakvo pravo tada piše i na temelju kojeg ugovora je to učinjeno .Gruntovnica će zainteresiranoj stranki dati presliku tog ugovora .Ako je u pitanju darovni ugovor tada se može raskinuti , radi nezahvalnosti , ako je osoba došla u teški materijalni položaj , ali tada mora vratiti sve primljeno do sada.

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i ugovor o doživotnom također se mogu raskinuti pod određenim uvjetima .

Najprije morate imati informaciju o broju k.č. Ako ne znate tada se može doći do informacije putem katastra ,koji ima podatke o posjedniku nekretnina na određenoj adresi . Za sve to majka ne mora nikuda , već tto sve možete obaviti sami .

Za bilo kakav raskid ugovvora trebati će Vam pomoč pravno educirane osobe .

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napominjem kako e-verzije nisu službene verzije. Imajte to na umu.

 

Glede raskida, darovni se ne može rasknuti, može se opozvati jednostavnom pisanom izjavom, ovjerovljenom od strane JB-a. A ako se radi o ugovoru o DU, tu je priča sa raskidom malo kompliciranija (sugerira se angažman odvjetnika). No, svakako znajte da uvijek sve može završiti na sudu, i vrlo vjerojatno i hoće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija