Jump to content

Prijava poreza na dohodak


dinac

Preporučene objave

Pozdrav svima i hvala na pomoći.

 

Pitanje:

zakasnio sam s prijavom poreza 1 dan. Poslao sam poštom potrebnu dokumentaciju 03.03.2015. a zadnji rok je bio 02.03.2015.

Dobio sam rješenje da zbog nepravodobnog podnošenja porezne prijave, ista ne važeća.

Ali, u tekstu obrazloženja su mi dali opciju podnošenja žalbe.

Jel netko ima saznanja ili znanja na koji način bi se mogao žaliti na takvo rješenje pa da mi ipak uvaže poreznu prijavu. Porezna prijava je bila za mene, fizička osoba.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Bok! Imam pitanje i molim pomoć, tj. savjet:

U 11. mj počela sam raditi preko ugovora o djelu (samo taj mjesec), a od 1.12.2014. radim preko ugovora o radu. To mi je prvi posao i prilikom prijave za posao te prikupljanja dokumentacije, tražili su me majcinu poreznu karticu na kojoj sam bila. Popunila sam neki obrazac koji sam dala poslodavcu. Danas (nakon skoro godine dana) mami je dosla obavijest da me nije odjavila s kartice i da mora platiti kaznu. Niti ona, a ja pogotovo nismo bile upućene u postupak odjavne. Nitko nas nije informirao o tome da smo to trebale napraviti. Može li se sto učiniti da ne platilo kaznu? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani,

podnijela sam poreznu prijavu za 2014. u kojoj sam kao izvore prihoda navela samo plaću koju primam od poslodavca, no ne i najam koji primam od iznajmljivanja poslovnog prostora. Dobila sam porezno rješenje u kojem stoji da je evidentiran i taj moj najam koji je zbrojen sa mojom plaćom i, sukladno tome, moram platiti više od 2000kn razlike državi.

Napominjem da inače uredno svaki mjesec plaćam porez na najam.

U mojoj mi je lokalnoj ispostavi por. uprave rečeno da nisam uopće trebala podnositi poreznu prijavu, pa sada ne bi morala ništa plaćati, "tko mi je kriv", kažu. Nitko, osim mojeg neznanja, očito. Je li to doista tako? Trebam li platiti nešto što uredno plaćam svaki mjesec?

 

Unaprijed Vam hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija