Jump to content

pravo žalbe


zados

Preporučene objave

Ovako piše u presudi:

Protiv ove presude nezadovoljna stranka ima pravo žalbe. Žalba se podnosi u tri istovjetna primjerka putem ovog suda Županijskom sudu u ....Rok za žalbu je 15 dana.

Za stranku koja je uredno obaviještena o ročištu za objavu presude, rok teče od dana objave presude, za stranku koja nije uredno obaviještena o ročištu za objavu presude, rok teče od dana primitka pisanog otpravka presude.

Na izricanju presude bio je prisutan odvjetnik tužene stranke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idući puta dajte precizne podatke, pa će i odgovori biti takvi.

 

Moje mišljenje je da se ovdje primjenjuje opće pravilo da rok za podnošenje žalbe teče od prvog dana iza dana dostave prijepisa presude stranci, pa je glavno pitanje ovdje kada je druga strana primila presudu.

 

Jedino mjesto gdje zakon veže rok za podnošenje žalbe za dan objave presude je u tzv. maličnim sporovima (čl. 467. st. 4. ZPP-a) i to pod uvjetima da presuda nije dostavljena, a u tom slučaju rok za žalbu je 8 dana, nikako 15.

 

Dakle, u vašem opisu nešto ozbiljno ne štima. Uostalom, da je žalba nepravodobna, istu bi rješenjem ekspresno odbacio prvostupanjski sud (čl. 358. ZPP-a).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija