Jump to content

Zaštićeni račun


Neinformirana12345

Preporučene objave

Sa stranice FINE - "Od ovrhe je izuzet iznos od 2/3 prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj, a ako je plaća manja od prosječne, izuzima se iznos od 2/3 iznosa plaće. Navedeno ograničenje od ovrhe se odnosi i na druga zakonom određena primanja.

 

Odredbe o ograničenju ovrhe na plaći primjenjuju se i kada se ovrha provodi na primanjima ovršenika koji nisu plaća, mirovina niti primici od obavljanja samostalne djelatnosti obrta, od slobodnih zanimanja, od poljoprivrede i šumarstva, od imovine i imovinskih prava, od kapitala, kao niti primici od osiguranja (drugi dohodak prema posebnim propisima) i imaju karakter jedinih stalnih novčanih primanja, ako ovršenik javnom ispravom dokaže da je to primanje jedino stalno novčano primanje."

Dakle, kada FINA blokira žiro-račun, trebaš otvoriti zaštićeni račun (u FINI) i nisam sigurna dal FINA ili ti osobno trebaš obavijestiti SC o promjeni računa isplate. Trebala bi dobiti 100% primitaka ili 2/3, ovisno o mjesečnom iznosu istih. Ali tako dugo dok ne podmiriš dugovanje, računi će ti biti blokirani. Raspitaj se i u FINI gdje rado pomognu i odgovore na sva pitanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija