Jump to content

T Mobile račun ovrha? iz 2004


Zelengaj

Preporučene objave

Dragi forumaši račun je nastao 2002. a ovršni postupak je iz 2004. pročitajte u prilogu Hanžekovićev dopis to nije ovrha ja mislim da samo zastrašuje jer je prošlo 12 godina od ovrhe. Zar me nebi ovršili da mogu a nebi mi slali ovu posebnu ponudu kao?? Usput rečeno ja mislim da sam ja njima platio ovo ne mogu nači uplatnice..

WP_20160121_001.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OPREZ! Možete tražiti informaciju o ovršnom rješenju, ali ni slučajno pitati npr. "mogu li platiti samo glavnicu" - pregovaranje o dugu koji je u zastari se može smatrati priznavanjem duga.

 

Zastara za račune za mobitel i telefon nastupa nakon godine dana od dana dospijeća. Ako ovrha nije bila pokrenuta na vrijeme, dug je u zastari.

 

Ako nema zastare - pošiljaocu je interes trošak (oko 1000kn, ne vidi se dobro), koji će, kad stigne ovrha, ako uložite prigovor - sud smanjiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ni slučajno pitati npr. "mogu li platiti samo glavnicu" - pregovaranje o dugu koji je u zastari se može smatrati priznavanjem duga.

ovakav stav je zauzeo i Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine, u reviziji: 63 0 P 000967 09 od 13.04.2010. god.

""priznanjem duga može se smatrati i priznanje učinjeno u pregovorima između dužnika i vjerovnika o nagodbi, bez obzira na to dali je nagodba zaključena ili nije""

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema ovome, čini se (iz iznosa kamate, ako se radi o jednom računu na 546.56kn) da je datum dospijeća računa bio 19.03.2003.

 

Pitanje je da li je ovrha pokrenuta na vrijeme - ako je dan kad je ovrhovoditelj poslao ovršni prijedlog 19.3.2004 (petak) ili ranije, ovrha je pokrenuta na vrijeme.

Ta dva datuma su bitna za zastaru... to što je predmet bio u ladici 12 ili više godina se ne računa :(

 

 

Ako nema zastare, a uložite prigovor te predmet dođe na sud, platili biste:

1500kn (dug+kta)

+725kn (odvjetniku 50 bodova tj. 625kn + 100kn)

+80kn (trošak JB, za sud ne znam)

 

ili sličan (?) iznos ako platite sve opravdane troškove (?) i uložite prigovor, a predmet ne dođe na sud...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete sada pogledati pa dati mišljenje, ja bi rekao da je to u zastari da oni samo na galamu love??

 

na dopis se nisi dužan javljati.

ako je donešeno rješenje o ovrsi i nije u zastari oni bi več napravili ovrhu (po računima ili na imovinu). nebi slali dopis za sklapanje nagodbe kojom prizaješ dug tj. prekidaš zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda tužitelj ne može dokazati dug, kao u presudi (T – Mobile Hrvatska, dug iz 2006):

 

"Tužitelj nije dostavio sudu ugovor o zasnivanju pretplatničkog odnosa iz kojeg bi bilo vidljivo postojanje tog obveznopravnog odnosa, a samo iz priloženog izvoda iz poslovnih knjiga tužitelja sud nije mogao sa stupnjem izvjesnosti (o čemu je ranije bilo riječi) formirati uvjerenje o toj činjenici, ..."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima,

molim Vas za pomoć, radi se o ovrsi po računu za mobitel iz 2010. godine, upravo sam dobila odgovor od HAKOM-a da se pozovem na zastaru ali ne znam da li je to moguće. Naime, moj problem vezan je za vip račun iz 2010. godine kad su mi u 6. mjesecu ispostavili račun za internet u visini od 1500,00, već tad sam se žalila i pokušavala riješiti problem međutim nitko iz vipa nije htio ni poslušati već su odlučili ovršiti me! Kako sam u to vrijeme nenadano ostala bez posla tako su u vipu morali pričekati na naplatu zbog drugih koji su se također željeli naplatiti ovrhom. Zbog toga je taj "moj dug" u vipu dostigao iznos od 6 058,00 kn! Sve mi je ovo nevjerovatno a posebno zato jer sam u vipu preuzela mobitel za 0,91 kn koji nije bio nekakav super moderan mobitel a i u to vrijeme nije bilo niti surfanja internetom putem mobitela niti su bile mogućnosti kakve su danas. Molim Vas za pomoć i iskreno se nadam pozitivnom rješenju kako bi se mogla osloboditi ovog lihvarenja kakvo je postalo normaslno u Hrvatskoj. U HAKOM-u me savjetuju da se pozovem na zastaru ali kako?!

 

 

lp,

 

Irena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija