Jump to content

Provedba darovnog ugovora


dadotea

Preporučene objave

Molim vas za daljnje upute.suprug je napravio darovni ugovor zbog bolesti u kojem svu svoju nekretninu daruje meni ,kucu i njegov dio parcele na kojem je kuca i dvoriste.sto nakon toga ugovora gdje to trebam ici upisati?spominjalo se porezna i katastar i koliko se to placa?kuca je nedavno legalizirana ali ni nakon rjesenja o legalizaciji nismo nista naknadno isli upisivati i neznamo dali trebamo.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas za daljnje upute.suprug je napravio darovni ugovor zbog bolesti u kojem svu svoju nekretninu daruje meni ,kucu i njegov dio parcele na kojem je kuca i dvoriste.sto nakon toga ugovora gdje to trebam ici upisati?spominjalo se porezna i katastar i koliko se to placa?

kuca je nedavno legalizirana ali ni nakon rjesenja o legalizaciji nismo nista naknadno isli upisivati i neznamo dali trebamo.

 

Na poreznu morate prijaviti, ali kao supruga ne plaćate porez, samo vam udare žig.

 

Za upis u gruntovnicu i katastar najbolje bi bilo da angažirate geodeta koji će vam prvo za legaliziranu kuću napraviti elaborat za uknjižbu. I nakon toga samo ugovorom prebacite na sebe.

Isto i za komunalije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija