Jump to content

najam za stan


slaven52

Preporučene objave

Postovani, nadam se da sam na dobrom mjestu postavio pitanje malo je komplicirano ali cu probati skratiti koliko je moguce. Naime stanujem u stanu od moje firme vec oko 24 god i placam najamninu. Do 2012 god je iznosila 185kn i 2012 je porasla na 1200kn sto mi se godinama skida od place tj sa liste. Danas sam dobio opomenu prvi puta da sam duzan 2000kn za neplacena dva mjeseca najamnine, ja imam liste od place gdje stoji da su najamnine skidane sve te godine. Stupivsi u kontakt s nadredjenom gospodjom u vezi najamnine rekla mi je da dug je od 12 mj 2012 god i 3mj 2013 god, a ja ni opomenu ni ista i to su pronasli ove godine, znaci nakon tri godine oni su poslali svoju opomenu pred tuzbu. Da napomenem to je prva opomena, i imam liste da je skinuto 1200kn sve te mjesece. Pa me zanima koje je moje pravo jer me potrazuju da to platim odjednom u roku od 15 dana, ili ce me tuziti a sa liste je skinuto,molim pomoc. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u vezi najamnine rekla mi je da dug je od 12 mj 2012 god i 3mj 2013 god,

Sukladno odredbama članka 229.Zakona o o obveznim odnosima,citirane tražbine su zastarijele,no vodite računa da Vas ne presvuku u smislu priznanja duga,na način da potpišete nekakav sporazum o načinu otplate duga,pa za početak platite određeni iznos npr 1.KN na ime duga,slijedom čega bi nastupio pravni učinak priznanja duga i samim tim bi tražbina bila utuživa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odnesti cu sve liste i reci neka procitaju zakon.
opet vam skrećem pozornost da se puno neupuštate u raspravljanje u vezi duga,no nepadajte ni na foru"pa znate,mi će mo vas tužiti pa će troškovi po vas biti veći,ali eto izićemo vam u susret pa platite bar nešto od duga".

Što se tiče dokaza u vidu listi,sačuvajte ih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

. Naime stanujem u stanu od moje firme vec oko 24 god i placam najamninu. Do 2012 god je iznosila 185kn i 2012 je porasla na 1200kn sto mi se godinama skida od place tj sa liste. Danas sam dobio opomenu prvi puta da sam duzan 2000kn za neplacena dva mjeseca najamnine, ja imam liste od place gdje stoji da su najamnine skidane sve te godine.

 

najam bi trebao iči vlasniku stana a to je kako navodiš firma u kojoj radiš.

neka u firmi pronađu gdje je završio novac koji ti odbiju za najam.

isplatna lista je dokaz da je najam plaćen. čuvaj te isplatne liste. daji samo kopije.

 

ako u stanu živiš više od 24 godine stekao si stanarsko pravo koje je zakonom prebačeno u zaštičeni najmoprimac zbog čega je najamnina i iznosila 185 kuna.

 

kako bez novog ugovora o najmu najamnina za zaštičenog najmoprimvca iznosi 1200 kuna?

zaštičeni najmoprimci plaćaju najamninu u visini pričuve.

dali imaš drugu useljivu kuću ili stan (ili neko u obitelji) pa si izgubio pravo zaštičenog najmoprimca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija