Jump to content

Plaćanje kazne na licu mjesta


Čovjek2

Preporučene objave

Znači policija me snimla sa radarom ograničenje je prekoračeno za 23 km/h i sad ja sam odma platio kaznu kad su me zaustavili al me zanima jel će to ući u evidenciju kao prekšaj ili se ne računa jer je kazna odma plaćena. Znam da bi ulazilo u evidenciju da kazna nije plaćena. Dobio sam samo potvrdu o plaćanoj kazni i tjt

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon je tu apsolutno jasan i on se smatra nekažnjavanim. Kazna se unosi u policijske evidencije (ne prekršajne) i policajci ju vide kod provjere, ali i dalje je nekažnjavan.

što se tiće svrhe da li ulazi ili ne ulazi,to nije posebno bitno...jedino gdje je to bitno,a to je kad recimo policajac može izdati upozorenje ,a ne novčanu kaznu,provjerom će vidjeti da je kažnjavan unazad godinu dana i opet će mu naplatiti kaznu jer nije "uzoran" građanin....

tako da umjesto pitanja da li je u evidenciji ili nije,bolje da je pitanje da li to policajci vide :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako misli izdati upozorenje, zanimat će ga jedino ima li upozorenja unazad godinu dana. Sve ostalo je manje bitno jer svatko tko ima vozačkog staža ima i starih prekršaja, a po tome onda (skoro) nitko ne bi mogao dobiti upozorenje.

 

Može , a i ne mora. Meni je nekidan dano upozorenje iako je već pripremio kaznu od 500 kuna. Normalan pristup, pitao me za prošle prekršaje ( zadnja 1993) , pisano upozorenje i doviđenja (nadam se -ne).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitao te a trebao je provjerit.Pošto u zadnjih 12 mjeseci nisi imao kazni na licu mjesta,PN-ova i upozorenja dao ti je upozorenje.Da si imao kazni ili upozorenja napisao bi ti kaznu ili možda čak i pustio.

 

Naravno da je provjerio njegov kolega koji je sjedio u autu, dok je on razgovarao samnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija