Ivana1966 objavljeno: 4. svibanj 2016. Dijeli objavljeno: 4. svibanj 2016. Poštovanje, Nadam se da mi možete razjasniti nedoumice i ispričavam se ako sam promašila pod-forum. U situaciji sam da moja majka želi mome (jedinom) maloljetnom sinu ostaviti svoju jedinu nekretninu (kuću, za koju je suvlasnik 50% s mojim živućim ocem). Nisam sigurna kako to ide s nasljeđivanjem (jer sam načula nešto o nužnom dijelu). Da li će joj se ta želja moći ostvariti odn. da li će moj sin moći biti upisan na (željenih) 50% nekretnine? Dodatno: kako će on raspolagati s time do svoje punoljetnosti? Da li ja mogu u njegovo ime (u tih 15 god. do njegove punoljetnosti, nakon smrti oboje mojih roditelja) tu kuću npr. prodati ako bude bilo potrebe? Puno hvala unaprijed na savjetima. Ivana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 4. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2016. (uređeno) Dodatno: kako će on raspolagati s time do svoje punoljetnosti? Da li ja mogu u njegovo ime (u tih 15 god. do njegove punoljetnosti, nakon smrti oboje mojih roditelja) tu kuću npr. prodati ako bude bilo potrebe? Ivana uz suglasnost CSS. uređeno: 4. svibanj 2016. od Matrix Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivana1966 odgovoreno: 4. svibanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2016. (uređeno) uz suglasnost CSS Oprosti bovu, no ne znam što je CSS, a i na tom linku ne nađem ništa o maloljetnicima odn. o onome što si označio. Malo sam smotana, sorry uređeno: 4. svibanj 2016. od Matrix Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 4. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2016. Centar za socijalnu skrb. Otiđite do vašeg i upitajte ono što vas zanima vezano uz ovu tematiku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 4. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2016. Sukladno odredbama čl.53 Zakona o javnom bilježništvu, svaki pravni posao kojim se raspolaže imovinom djeteta mora biti sastavljen u obliku javnobilježničkog akta , a javni bilježnik mora provjeriti je li za njegovo sklapanje dobiveno odobrenje centra za socijalnu skrb,no Centar neće dati odobrenje ako utvrdi da imovina neće biti korištena isključivo za dobrobit djeteta odnosno da pravni posao koji roditelji žele zaključiti nije u interesu djeteta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 4. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2016. Matrix koji je razlog za brisanje http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=11914 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 4. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2016. Matrix koji je razlog za brisanje http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=11914 korisnicin upit je usmjeren na upravljanje imovinom maloljetnika a Vi ste joj dali link članka koji opisuje nešto sasvim drugo (Vraćanje darova zbog povrede nužnog dijela)a i na tom linku ne nađem ništa o maloljetnicima odn. o onome što si označio…… Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 4. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2016. korisnicin upit je usmjeren na upravljanje imovinom maloljetnika a Vi ste joj dali link članka koji opisuje nešto sasvim drugo (Vraćanje darova zbog povrede nužnog dijela) zar se to ne odnosi i na maloljtne daroprimce? bitnije je koliko ima nužnih nasljednika(muž, djeca) koj mogu i hoće tražit nužni dio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivana1966 odgovoreno: 5. svibanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 5. svibanj 2016. Mislim da sam shvatila moguću situaciju u vezi raspolaganja s djetetovom nekretninom: CSS mora odobriti "transakciju" i odobrit će ju samo ako je u korist/dobrobit djeteta. Možete mi pojasniti još i ovo pitanje: Nisam sigurna kako to ide s nasljeđivanjem (jer sam načula nešto o nužnom dijelu). Da li će joj se ta želja moći ostvariti odn. da li će moj sin moći biti upisan na (željenih) 50% nekretnine? Majka je upisana na 50% i otac na 50% kuće. Nasljednici majke: samo otac i ja. Znači, ako otac i ja ne tražimo nužni dio, baka (tj. moja majka) bi mogla ostaviti svojih 50% na svog unuka (tj. mog sina)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 5. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 5. svibanj 2016. Da li će joj se ta želja moći ostvariti odn. da li će moj sin moći biti upisan na (željenih) 50% nekretnine?bez ikakvih problema će to ishoditi. Ivana1966 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivana1966 odgovoreno: 5. svibanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 5. svibanj 2016. Puno hvala svima na odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.