Jump to content

Kupovina dijela poljoprivrednog zamljista


Anabanana123456

Preporučene objave

Kupujemo dio poljoprivrednog zemljista. Kako se za parcelaciju treba traziti dozvola agencije, probali bi smo nekako bez tog koraka, tj. da i mi i prethodni vlasnik budemo vlasnici te cestice, no da se tocno zna koji dio pripada kome. Moze li se to napraviti i sto je bitno da se navede u ugovoru radi ispravne uknjizbe u gruntovnici i katastru? Treba li nam i geodet ili mozemo bez njega? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U opisanom slučaju vi samo možete postati suvlasnik k.č.,a nikako točno određenog dijela nekretnine,budući da nije formirana nova pojedinačna nekretnina a što je u nadležnosti katastra.

Nadalje,ukoliko uđete u suvlasništvo,Vi možete sa drugim suvlasnikom sklopiti ugovor o izvršavanju posjeda nekretnine,na način da će te odrediti koji dio nekretnine će svaki od suvlasnika ponaosob držati u posjedu,no takav ugovor ima učinak isključivo prema ugovornim strankama(suvlasnicima)te njihovim univerzalnim i singularnim sljednicima,a nikako da z.k.ured vrši promjene zemljišno-knjižnog stanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija