Jump to content

Prometna nesreča,pravo na odštetu.


Nat.Želj.

Preporučene objave

Vozač motora zadobio teške ozljede u sudaru sa automobilom.Nesreču skrivio vozač automobila.Vozač motora imao je osiguranje za motor ali nesreča mu se desila na putu za tehnički pregled vozila.Što znači da nije imao potvrđenu tehničku ispravnost motora.Da li u ovakvoj situaciji motorista ima pravo na odštetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav..

Imam pitanje vezano uz osiguravajuće društvo. Naime imali smo prometnu nesreću gdje nismo bili krivi, jer je nesreću skrivio drugi sudionik neopreznom vožnjom unatrag i pritom oštetio naše vozilo.

Suprug je zvao policiju te su oni odbili izaći na očevid jer nije bilo ozljeđenih osoba.

Gospodin koji nas je udario priznao je krivnju,popunjena je zelena karta i pozvano osiguravajuće društvo da izađe na procjenu štete.

Nadalje dobivamo pismo od osiguranja da je naš odštetni zahtjev neosnovan te se pozivaju na potvrdu od mup -a koji nema evidentiranu prometnu nezgodu.

Šteta na vozilu je cca 35 000 kn,što bi u pravilu bila i njegova tržišna vrijednost.

Molim Vas mišljenje da li da pokrenemo sudski postupak protiv osiguravajuće kuće,zbog toga jer imamo desetak svjedoka nesreće koji su spremni svjedočit,priznanje krivca,a snimku poziva koji je suprug uputio prema centru 112 te daljnje spajanje prema policiji možemo zatražiti jedino preko sudskog naloga ili odvjetnika ili policije kako su nas i uputili u centru 112 zagreb.

Kakva je praksa? Da li postoji još neka zapreka po kojoj bi mogli izgubiti sud ako ga pokrenemo postupak ako uzmete u obzir sve navedene činjenice.

Hvala Vam..

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I čovjek koji nas je udario je u potpunosti priznao krivnju. . Čak nas je osiguravajuća kuća trazila vozilo da ga voze na iscitavanje računala vozila u ovlašteni servis na što smo mi naravno pristali ali ne o svojem trošku kako su oni tražili,pošto je vozilo trebalo vučnu službu cca 60 km, te su si oni organizirali vuču da se obavi pregled kompjutora na vozilu.

Na vozilu je najveća šteta bila zračni jastuk,hauba, blatobrani,i neki sigurnosni sustav koji ne dozvoljava da se auto u tom stanju upali.. Radi se o BMW -u 2000 godište.,te je u tom istom servisu u koji su inzistirali da ga odvezu samo zračni jastuk cca 12000 kn sa montažom i resetom kompjutora.. Pisali smo osiguravajućem društvu dopise, muž ih je prijavio na hanfu, tražili smo da dovedemo krivca i svjedoke u zg kod njih na priznanje ali ne žele ni čuti, traže da ih sudski težimo i samo se povlače za tim da nema policijskog zapisnika..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponašaju se ko da se nesreća nije ni dogodila,tj da je ne znam možda u njihovoj glavi lažirana i već se 5 mjeseci dopisujemo i poslali smo preko kolege odvjetnika pismo i evo danas je stigao dopis od osiguranja da ostaju kod svojih navoda i da ističu da su zaprimili potvrdu od mupa da nemaju evidentiranu prometnu nezgodu.

I sad nam jedino ostaje valjda ih tuzit, tražiti snimku od 112 gdje se čuje da muž traži policiju a oni odbijaju izaći..

Baš nevjerojatno, i čemu onda popunjeno izvješće ako ništa ne vrijedi.

 

Ažurirano

 

Sori,

Bas sam se raspisala,ali stvarno mi je teško objasniti ako nemate cijelu sliku..

I kojim sad putem? Tužba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija