Jump to content

Prometna nesreca


mxp2603

Preporučene objave

Postovani,

Imala sam prometnu prije koji dan.. Ja sam se prikljucivala na glavnu cestu, bila je kolona zbog semafora ali me auto propustilo i skrenula sam lijevo a znak je pokazivao obvezan smjer desno, i kako sam izisla tako me motor (koji je pretjecao kolonu i to auto koje me propustilo) udario u moja vozaceva vrata. Steta je materijalna na mojim vratima a njemu se iskrivio prednji kotac. Motoristi su stranci talijani, vozacu motora nije bilo nista, ali zena je pala i ozlijedila vrat. Hitna ju je odvela ali mislim da nije bila ozbiljnije ozlijedena jer se micala normalno i nije slomila nista. Ja nisam postovala prometni znak, a on je pretjecao kolonu vozila. Cija je krivnja za sudar i kolika bi mi kazna mogla doc? Policajci su sve slikali ali mi nisu nista znali/htjeli rec.. Sto mi je sljedece cinit?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno obostrana krivnja, pa svako plaća svoj prekršaj i svoju štetu.

 

Što se tiče kazne, ovo se može formulirat isvakako, od nepoštivanja znaka do nepoštivanja prednosti prolaska, što je u rangu od 500-3000 kuna (ako je ova veća, onda i zabrana upravljanja 6 mjeseci i nešto bodova). Još je tu i izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, 2000 kuna.

 

Više mi ništa drugo konkretnije ne pada na pamet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja shvaćam, vjerojatno na lijevoj...
ide na takvu činjenicu,no postoji mogućnost da se motocikl nakon izvršene radnje preticanja ili obilaženja ponovo vratio u desnu prometnu traku,na što upućuje da je kontakt ostvario sa vratima vozača drugog vozila,što će reći rana faza uključivanja vozila tj.skretanja ulijevo,u suprotnom da se to desilo na lijevoj strani,vozilo bi bilo u završnoj fazi skretanja kad je već ispravljeno na kolovozu pa bi evetualno kontakt motocikla sa bočnom lijevom stranom vozila mogao biti u vidu struganja.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija